Bramborovo-celerové halušky s tavenými sýry

Janahorvathova77 Kuchařka: Janahorvathova…

Doba přípravy: 40 5 porcí Bramborová jídla 7 názorů

Suroviny

7 větších brambor
1/2 celeru
polohrubá mouka
3 tavené sýry
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a na struhadle je nastrouháme na nejjemnější straně (takové ty hvězdičky). Celer zpracujeme tím samým způsobem. Začneme sypat polohrubou mouku, abychom měli vláčné těsto. Přidáme špetku soli.

  2. Připravíme vodu do většího hrnce a uvedeme do varu. Na správné halušky použijeme síto na halušky, pokud nemáte, použijte třeba lžičky a dělejte malé noky. Za občasného míchání vaříme cca 10-15 minut. Hotové halušky scedíme, ale neproplachujeme a vložíme do vhodné mísy.

  3. Tavené sýry roztíráme stěrkou mezi horkými haluškami. Dochutíme solí.

Poznámka

Na pánvi si můžeme opéct klobásku s cibulkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Bramborovo-celerové halušky s tavenými sýry

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dovolím si pridať fotku strúhadla na sádzanie halušiek, teda s veľkými slzami.:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD: to vypadá suprovně <3

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Janahorvathova77: Recept se mi docela líbí, hlavně ten nápad s taveným sýrem. Je to jednoduché a rychlé. Asi někdy udělám. ;-):-8
    A dovoluji si přidat fotku "struhadla" na halušky, koupila jsem před krátkou dobou a ještě jsem ho ani nezkoušela, ale bude to super snadná práce a kdo častěji dělá halušky nebo třeba malé nočky do polévky, tak se mu to vyplatí. V provozu jsem ho viděla někde na netu, ale nevím kde a ani už nevím kolik stálo, ale drahé nebylo. Když budeš chtít, tak to foto samozřejmě odstraním. ;-):-8 Zdravím:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja: to je super stím struhadlem děkuji za tip. A jinak se zkusím polepšit ale byly ti moje první halušky a byli fakt super tak proto jsem uveřejnila recept .

    Odpovědět

  • mika59: děkuji napraveno:-*

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Do názvu se vloudila chybička,,;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Halušky sa dajú výborne robiť cez strúhadlo s veľkými slzičkami, ale otočíme ho na opačnú stranu. A prosím, žiadne halušky netreba miešať, tobôž nie sústavne. Keď dosádžeme halušky, jemne premiešame, aby sa oddelili od dna a necháme. Variť ich 15 min, to je priveľa.:-K Halušky zo zemiakov sú uvarené, keď vyplávu na povrch a voda prevrie, prevalí halušky, pekne to vidieť. A so zelerom, nastrúhaným, je to to isté.

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo