Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Pokrmy z vnitřností 10 názorů

Suroviny

3-4 menší vepřové srdce
4 menší mrkve
1 zmražený hrášek
hladká mouka na zahuštění
máslo
podle chuti ocet
sůl
čerstvý pepř
cukr
nové koření
nové koření
bobkový list
1 zakysaná smetana
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová srdička odblaníme, omyjeme a vložíme s uvedeným kořením a mrkví do vody a necháme vařit v tlakovém hrnci cca 30- 35 minut.

  2. Po této době vyjmeme srdce, bobkový list s kořením a přidáme povařit ještě na cca 8 minut zmražený hrášek.

  3. Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme vývar ze srdíček, pokrájené mrkve, hrášek a krátce povaříme.

  4. Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a doplníme podle chuti: octem, solí a cukrem.

  5. Do hotové omáčky nakonec přidáme kousky uvařených a pokrájených srdíček. Omáčku podáváme s knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivi,moc príma receptík;-)Dělávám podobně,jen v papiňáku vařím kratší dobu a už nakrájené.Hrášek přidávám až na závěr (je z lechovky):-)+:-p:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    varilamyskakasicku: no vidím.. a právě se divím:-O:-8:-D;-):yes:

    Odpovědět

  • rebeka:ale jukni na fotky,jak je krásný;-)

    Odpovědět

  • rebeka: já ho jinak nepolknu, /mám do od dětství/takže vařím jedině takto:-K;-)

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Srdíčka mám moc ráda, tak to brzy zkusím:yes::yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Hmmm, to bude pěkně navinulé. . . Já bych si fakt pochutnala! :-p:-K:yes:+

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    rebeka: Já ho nevařím vůbec. Dám ho do vody rozmrazit a pak jen přidám;-). Jedině, že bych ho chtěla posléze..to je tak blbé slovo:-D:-D:-D:-D, vařit;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    hezky to vypadá:-p;-):-):yes:
    já mražený hrášek vařím max. 2 minutky;-) není to dlouho.. 10 min:-?

    Odpovědět

  • Bibinka: Děkuji Janinko,zkusila jsem to dělat jinak,než dusit a pak zapékat, ale chutné to je i na tento způsob:-K:-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivi, to je prima recept, docela podle naší chuti;-) dost vařím ze srdíček, je to dobrý sval;-) Máš 1.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak dlouho vařit vepřové srdce vepřové na mrkvi v tlakovém hrnci jak dlouho vařit mrkev dušena mrkev s hraškem vepřová srdíčka vařené vepřové srdíčko jak dlouho vařit vepřová srdíčka vepřové srdíčko kuřecí srdíčka s mrkví vepřové v mrkvi jinak jak dlouho vařit vepřové srdce v papináku srdíčka srdíčka vepřové srdce na hrášku s mrkví polevka s vepřovych srdiček vepřové srdce v mrkvi vepřové maso s mrkví a hráškem v tlakovém hrnci vepřové maso na mrkvi s hráškem recept z veprovych srdicek a zampionu hovězí na mrkvi a hrášku v tlakovem hrnci

Zapomněl/a jsem heslo