Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví

Hodnocení receptu je 4,2 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie298 kJ /
71 kcal
Bílkoviny2,00 g
Tuky0,40 g
Vláknina5,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy12,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřová srdička odblaníme, omyjeme a vložíme s uvedeným kořením a mrkví do vody a necháme vařit v tlakovém hrnci cca 30- 35 minut. Krok 2: Po této době vyjmeme srdce, bobkový list s kořením a přidáme povařit ještě na cca 8 minut zmražený hrášek. Krok 3: Z másla a hladké mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme vývar ze srdíček, pokrájené mrkve, hrášek a krátce povaříme. Krok 4: Nakonec omáčku zjemníme zakysanou smetanou a doplníme podle chuti: octem, solí a cukrem. Krok 5: Do hotové omáčky nakonec přidáme kousky uvařených a pokrájených srdíček. Omáčku podáváme s knedlíkem, případně i rýží. Omáčka z vepřového srdce se hodí k jakékoliv příloze.

Zveřejněno 27. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8q4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová srdíčka s hráškem a mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8q4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Ivi,moc príma receptík;-)Dělávám podobně,jen v papiňáku vařím kratší dobu a už nakrájené.Hrášek přidávám až na závěr (je z lechovky):-)+:-p:yes:

varilamyskakasicku: no vidím.. a právě se divím:-O:-8:-D;-):yes:

rebeka:ale jukni na fotky,jak je krásný;-)

rebeka: já ho jinak nepolknu, /mám do od dětství/takže vařím jedině takto:-K;-)

Srdíčka mám moc ráda, tak to brzy zkusím:yes::yes:

Hmmm, to bude pěkně navinulé. . . Já bych si fakt pochutnala! :-p:-K:yes:+

rebeka: Já ho nevařím vůbec. Dám ho do vody rozmrazit a pak jen přidám;-). Jedině, že bych ho chtěla posléze..to je tak blbé slovo:-D:-D:-D:-D, vařit;-)

hezky to vypadá:-p;-):-):yes:
já mražený hrášek vařím max. 2 minutky;-) není to dlouho.. 10 min:-?

Bibinka: Děkuji Janinko,zkusila jsem to dělat jinak,než dusit a pak zapékat, ale chutné to je i na tento způsob:-K:-);-)

Ivi, to je prima recept, docela podle naší chuti;-) dost vařím ze srdíček, je to dobrý sval;-) Máš 1.bod:yes:

Tématické fráze:
jak dlouho vařit vepřové srdce, vepřové na mrkvi v tlakovém hrnci, jak dlouho vařit mrkev, dušena mrkev s hraškem, vepřová srdíčka, vařené vepřové srdíčko, jak dlouho vařit vepřová srdíčka, vepřové srdíčko, kuřecí srdíčka s mrkví, vepřové v mrkvi jinak, jak dlouho vařit vepřové srdce v papináku, srdíčka, srdíčka, vepřové srdce na hrášku s mrkví, polevka s vepřovych srdiček, vepřové srdce v mrkvi, vepřové maso s mrkví a hráškem v tlakovém hrnci, vepřové maso na mrkvi s hráškem, recept z veprovych srdicek a zampionu, hovězí na mrkvi a hrášku v tlakovem hrnci

Suroviny:
srdce vepřové, mrkev, hrášek, mouka hladká, máslo, ocet, sůl, pepř, cukr, koření nové koření, koření nové koření, bobkový list, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu