Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 230 kJ / 3 162 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,16 g |
Tuky | 163,97 g |
Vláknina | 19,38 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 1,24 g |
Sůl | 3,59 g |
Sacharidy | 351,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 2: Máslo s cukrem, vanilkou a solí vyšleháme do pěny, do které zašleháváme vejce jedno po druhém.
Krok 3: Omyté citrony celé ostrouháme, vymačkáme šťávu a vmícháme do pěny.
Krok 4: Nakonec vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem a přidáme mák.
Krok 5: Vše lehce promícháme a těsto dáme do připravené formy.
Krok 6: Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C. Teplotu snížíme na 170 °C a pečeme asi 45-50 minut.
Krok 7: Můžeme potřít citronovou polevou nebo jen pocukrovat.
Zveřejněno 5. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Citrónová bábovka I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYk6
Moje poznámka
Citrónová bábovka I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkYk6
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 8 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nadýchaný perník
ferda30 před 53 minutami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 3 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 3 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 3 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 4 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 6 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 6 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 8 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr,
lusk vanilkový,
sůl,
vejce,
citron,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
mák,
tuk,
mouka hrubá,
poleva citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.