Citronová bábovka s jogurtem

Lusi.11 Kuchařka:

Moučníky , Bábovky 3 názory

57

Suroviny

120 g cukru
1/2 citronu
2 kelímky bílého jogurtu
4 vejce
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 ml oleje
1 lžíce citronové kůry
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na bábovku musí mít pokojovou teplotu. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Celá vejce vyšleháme do pěny s cukrem a citronovou kůrou.

  3. Přidáme olej, jogurt a citronovou šťávu. Dobře promícháme.

  4. Nakonec přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva.

  5. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dozlatova.

  6. Upečenou bábovku necháme ve formě vychladnout. Poté vyklopíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Citronová bábovka s jogurtem

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo