Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Je dobré mít doma několik sáčků sušeneho droždí. Až rodina zatouží po kynutém moučníku, smažené koblížky připravíte snadno. Plnit je po usmažení můžete džemem či čokoládovou pomazánkou. Nebo třeba obalit ve skořicovém cukru.
Suroviny pro 14 kusů
14kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 618 kJ / 1 582 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,77 g |
Tuky | 39,37 g |
Vláknina | 11,67 g |
Cholesterol | 342 mg |
Sodík | 560 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 236,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Odvážíme a dáme do zadělávací mísy sypké suroviny, přidáme máslo a všechny tekuté suroviny. Robotem nebo ručně zaděláme těsto, nejméně 15 minut ještě propracujeme až získáme hladkou a nelepivou konzistenci.
Krok 2: Zakryté těsto necháme 1 hodinu kynout na teplém místě. Z dobře vykynutého těsta
polévkovou lžící oddělujeme kousky stejné velikosti - vyjde 14 ks. Je dobré těsto rozdělit na poloviny a z každé udělat 7 dílků, které pokládáme na podložku nebo lehce pomoučněný vál. Minikoblížků vyjde 18-20 kusů. Krok 3: Z každého kousku vytvoříme kuličku a lehce zploštíme do tvaru bochánku. Bochánky na vále ještě zakryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout cca 30 minut. Poté v rendlíku nebo hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C a bochánky nejprve vrchní stranou dolů smažíme zakryté 1 minutu a poté otočené a bez poklice osmažíme dozlatova. Krok 4: Obracečkou vyndaváme usmažené kobližky na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Ještě do vlahých uděláme malý otvor a cukrářským jednorázovým sáčkem s hladkou špičkou naplníme džemem dle chuti. Krok 5: Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
polévkovou lžící oddělujeme kousky stejné velikosti - vyjde 14 ks. Je dobré těsto rozdělit na poloviny a z každé udělat 7 dílků, které pokládáme na podložku nebo lehce pomoučněný vál. Minikoblížků vyjde 18-20 kusů. Krok 3: Z každého kousku vytvoříme kuličku a lehce zploštíme do tvaru bochánku. Bochánky na vále ještě zakryjeme utěrkou a necháme znovu vykynout cca 30 minut. Poté v rendlíku nebo hluboké pánvi zahřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C a bochánky nejprve vrchní stranou dolů smažíme zakryté 1 minutu a poté otočené a bez poklice osmažíme dozlatova. Krok 4: Obracečkou vyndaváme usmažené kobližky na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Ještě do vlahých uděláme malý otvor a cukrářským jednorázovým sáčkem s hladkou špičkou naplníme džemem dle chuti. Krok 5: Před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 12. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gy4
Moje poznámka
Kobližky se sušeným droždím plněné po smažení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gy4
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 4 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 4 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 8 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
droždí sušené,
soda jedlá,
sůl,
citron,
mléko,
máslo,
vejce,
rum,
olej,
marmeláda,
cukr moučkový
Komentáře (6)
Čím děláš ten ,,malý otvor "