Smažení šišouni pro mlsouny

danielle72 Kuchařka: danielle72

2 porce Přílohy 16 názorů

Suroviny

300 g hotových šťouchaných brambor (recept
http://www.toprecepty.cz/recept/25428-kureci-steak-se-zelenym-peprem-a-stouchanymi-brambory/)
2 lžíce petrželky
1 lžička sušeného česneku
4 lžíce hladké mouky
1 vejce
sůl
koření podle chuti
strouhanka na obalení šišounů
olej na smažení
Dip:
1 zakysaná smetana
4 lžíce řapíkatého celeru nakrájeného nadrobno
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šťouchané brambory smícháme se všemi uvedenými ingrediencemi (kromě oleje, to dá rozum, bo by vám to s ním nedrželo a získali byste bramborovu kaši, která se nedá pozřít).

  2. Z hmoty tvoříme šišouny, které obalíme ve strouhance a smažíme na středním plameni.

  3. Namáčka. Všechno smícháme, podáváme vychlazené

Poznámka

Ano, opět "zbytkový" recept, já vím. Přemnožily se mi totiž o víkendu šťouchačky, které už nikdo nechtěl, mě večer přepadla "mlsná" v nejhorším, kritickém stadiu, a toto z toho vzniklo. Neměla jsem to tedy jako přílohu, ale jako pojistku, že nezhubnu...http://www.toprecepty.cz/recept/25428-kureci-steak...

Do šišounů můžete vložit i plátek šunky, nebo, ale to už je vyšší level :-) proužek sýra zabalený do plátku šunky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 344 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažení šišouni pro mlsouny

Předchozí 1 2

Tématické fráze: smažení na sucho šiškouni havajský dip smažení ve smetaně smetana smažení játra namáčka

Zapomněl/a jsem heslo