Koblihy bez smažení

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
40 g moučkového cukru
1 žloutek
50 g Hery
1 vanilkový cukr
1 kostka droždí
špetka soli
rum
Náplň:
švestkový džem ( měla jsem domácí)

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru a lžící hladké mouky. Necháme vzejít kvásek, který potom v míse nalijeme na prosátou mouku, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr, žloutek, špetku soli a změklou Heru.

  2. Dobře vše rukama nebo v robotu vypracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme těsto kynout alespoň hodinu.

  3. Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnou placku, že které vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček poklademe džemem, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme.

  4. Vzniklé koblihy klademe na pečící fólií nebo papír a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě na 180°C.

  5. Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Kolečka jsem vykrajovala pomocí skleničky. Koblihy jsou dobré a velmi vláčné :) sotva jsem je upekla a už pomalu mizí :D

Komentáře k receptu Koblihy bez smažení

Tématické fráze: koblihy bez smažení smažení koblih koblihy recept smazeni koblihu jednoduché koblihy bez smazeni koblihy v cukru jak smažit koblihy rychlé koblihy bez smažení cibulový koláč recept domací koblihy bez smažení koblihy bez smažení recept kdy smazit koblihy 2020 recept na koblihy bez smazeni koblihy bez tuku nejlepši koblihy bez droždi koblihy bez cukru koblihy z hery koblížky bez smažení smazime na koblihy koblihy na dosmažení