Koblihy bez smažení

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Moučníky , Kynuté 3 názory

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
40 g moučkového cukru
1 žloutek
50 g Hery
1 vanilkový cukr
1 kostka droždí
špetka soli
rum
Náplň:
švestkový džem ( měla jsem domácí)
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vlažném mléce rozdrobíme droždí a přidáme trochu cukru a lžící hladké mouky. Necháme vzejít kvásek, který potom v míse nalijeme na prosátou mouku, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr, žloutek, špetku soli a změklou Heru.

  2. Dobře vše rukama nebo v robotu vypracujeme na nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme těsto kynout alespoň hodinu.

  3. Vykynuté těsto na pomoučeném vále vyválíme na silnou placku, že které vykrajujeme kolečka. Polovinu koleček poklademe džemem, přikryjeme druhou polovinou koleček a okraje k sobě dobře přitiskneme.

  4. Vzniklé koblihy klademe na pečící fólií nebo papír a pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě na 180°C.

  5. Hotové koblihy potřeme rumem a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Kolečka jsem vykrajovala pomocí skleničky. Koblihy jsou dobré a velmi vláčné :) sotva jsem je upekla a už pomalu mizí :D

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 207 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koblihy bez smažení

  • Ivace64 Ivace64

    Nádhera, vyzkouším:-)

    Odpovědět

  • Jirina Marie Jirina Marie

    Tyhle koblihy budu dělat a děkuji za dobrý nápad a recept!! :yes::-)<3:-*:-D

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :yes: jsou krásné,a jistě je fajn , že při smažení neplavou v tuku ,ale pečou se v troubě

    Odpovědět

Tématické fráze: koblihy recept smažení koblih koblihy bez smažení tuk na smažení na koblihy placky bez smažení recepty bez smažení pečení smažení bez droždí jak smažit koblihy

Zapomněl/a jsem heslo