

Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem
Suroviny
- 500 g gnocchi
- 500 g brokolice
- 150 g nivy
- 150 ml smetany na vaření
- 1 kuřecí uzené stehno ( můžou být i dvě záleží na vás)
- máslo na vymazání zapékací mísy
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu
Gnocchi uvaříme podle návodu. Brokolici povaříme v osolené vodě asi 5. min. Do mísy dáme gnocchi, brokolici, obrané a nakrájené uzené stehno, mírně osolíme, opepříme a promícháme. Zapékací mísu vymažeme a dáme směs. Vrch směsi zalijeme smetanou, nadrobíme sýr. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C 15-20 min.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem
-
Recept jsem vyzkoušel s malou změnou a drobnou improvizací způsobenou mým milým dvouletým vnoučkem, který mi s přípravou ochotně pomáhal. Bramborové nočky jsme vyrobili domácí, díky vnoučkovi byl každý originální. Namísto uzeného stehna jsem dal čerstvá kuřecí prsíčka nakrájená na drobné kousky. Než jsem stačil růžičky brokolice povařit, vnouček je již syrové smíchal s masem a noky. Proto jsem nechal vše péct asi o 15 minut déle než je uvedeno a sýrem jsem posypal až pár minut před dokončením. Byla o moc dobré, děkuji...
-
Vypadá to výborně, ukládám k oblíbeným a rovnou i tisknu, abych brzy vyzkoušela
-
Anna Kocikova:dekuji
-
Pokud je směs k zapékání dostatečně vlhká (a zapékáte 15-20 minut) tak není třeba gnocchi předvářet
.
-
Mňamka
-
Z príma surovin bezva mňamka
+13
-
Výborné
-
misza:děkuju
1974andrea:děkuju -
Co jsem to napsala - stehínko - bože, pardón, tak ještě jednou s tvrdým , stehýnko
-
Samé dobroty
+8
-
To uzené stehínko tomu dodá super chuť, pěkné
-
Zase prima návod, jako gnocchi jinak
-
děkuji vám pochutnali jsme si
-
Pěkný recept,samé dobré ingredience, takže výsledek musí být výborný
-
Máš to pěkně naservírované Hanko