Sterilované dýňové zelí
Podzimní chuť nasládlé dýně si můžete užít po celý rok. Sterilované dýňové zelí je perfektní obměnou za klasické zelí a jeho chuť vás opravdu příjemně překvapí. Doslova ideální příloha k pečenému masu.
Suroviny pro 1 dávka
10 zavařovacích sklenic o objemu 700 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 668 kJ / 5 418 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 202,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 30,08 g |
Sůl | 75,00 g |
Sacharidy | 1 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni oloupeme, rozřízneme napůl, zbavíme semen a nastrouháme na hrubo.
Krok 2: Dýni promícháme se solí, cukrem, kmínem a octem. Necháme zhruba hodinu odležet.
Krok 3: Směs plníme do čistých sklenic. Zavíčkujeme, očistíme a zavaříme 30 minut na 185 ˛°C.
Krok 4: Zavařené zelí můžeme pak dát už jen na orestovanou cibulku, zahustit jíškou, provařit a lehce dochutit dle potřeby. Nakonec dát kousek másla na zjemnění.
Zveřejněno 16. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvQJ
Moje poznámka
Sterilované dýňové zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvQJ
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 7 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 23 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší bublanina
skapaju před 26 minutami
Pekingská polévka
Rasice před 48 minutami
Zapečené brambory s masem a se smetanou
paprika1000 před 56 minutami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 1 hodinou
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 1 hodinou
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 1 hodinou
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 2 hodinami
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 2 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
spruzina před 2 hodinami
Segedínský guláš
Pavluska75 před 2 hodinami
Suroviny:
dýně,
sůl,
cukr krystal,
ocet,
kmín celý
Komentáře (3)