Pečené zelí

mysulka Kuchařka: mysulka

Bezmasá jídla 21 názorů

Suroviny

400 g nakrájeného bílého hlávkového zelí
1/2 l mléka
2 vejce
300 g hladké mouky
sůl
máslo
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené zelí spaříme vroucí vodou a necháme vychladit.

  2. Z mléka, mouky a vajec vymícháme těsto - bude o něco hustější, než na palačinky. Přidáme vychladlé zelí a dosolíme podle chuti.

  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Musí být slabá vrstva - já mám plech 32/42cm, nebo dáme na 2 menší.

  4. Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Po upečení nakrájíme a potřeme rozehřátým máslem. Můžeme podávat teplé i studené.

Poznámka

Určitě se spousta z Vás podiví proč pečené zelí - tady u nás se tomu tak říká a většinou každý ví o co jde, i když to každý dělá jinak. Někdo přidává trochu prášku do pečiva a někdo peče vyšší, skoro jako nádivku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 108 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené zelí

  • BabiV BabiV

    Děkuji za zveřejnění receptu. Přesně takto to dělala moje máma, ale nezanechala mi recept. Díky vám si můžu tuhle baštu zase po letech dopřát. :yes::-Q

    Odpovědět

  • Alena Vondrašová Alena Vondrašová(neregistrovaný)

    chci to upéct, kdysi to dělala moje mamka, jsem zvědava ,co na to řekne můj muž. :-) Alča.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    zizala: Jarko děkuji :-K, jsem ráda, žes vyzkoušela. My máme rádi v to slabší, je křupavější, ale i tak vysoké jako máš Ty je dobré :yes:.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Zas něco, co mi dosud uniklo:yes: Uloženo:-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pekla jsem Tvoje zelí včera. Přidala jsem nakrájený pórek a trošku mletého pepře. Nalila jsem hmotu jen do pekáče, takže je vyšší než máš Ty. Ale dobré to bylo, přidávám bod a fotku :-K:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    Všem moc děkuji za zájem a milé komentáře:-K
    Jinak Magdalenka má pravdu, dívala jsem se na recept na trešeník a tam se těsto válí a je tam kyslé zelí;-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Hezký receptík:-K+16:-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Leni, taky se mi Tvůj receptík moc líbí a určitě ho vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Tohle musí být moooc dobré:-)ukládám si, díky, Leni:-K:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    petralajtka: Mám dojem, že trešeník je niečo úplne iné...aj podľa surovín, kyslá kapusta a hlávková kapusta. Toto cesto je liate, tamto sa vaľká.

    Odpovědět

  • petralajtka petralajtka(neregistrovaná)

    chystam sa na to :-p

    na Slovenku sa to volá "Trešeník"
    http://www.oblubenerecepty.sk/slane-jedla/1142-tre...

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Něco podobné jsem dělala, ale asi podle Terezky z kyselého zelí, ukládám :-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi zaujímavé a netradičné, ukladám si!:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Super!:yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Robím niečo podobné, ale s kyslou kapustou, s hlávkovou nie...musí to byť dobré :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečené zelí zelí pečené recept pečené zelí recept pečené bílé zelí recept na pecene zeli recepty se zelím zelí pecene pečene zelí recepty něco ze zelí pecene zeli na plech zelí na plechu pečený zelí zelí recepty prčené zelí recepty ze zelí recept pečené zelí bezmasé recept ze zelí pečené kyselé zelí pecene hlavkove zeli oblubenerecepty.cz