Rohlíčky s vůní skořice
Vánoce jsou již pomalu za dveřmi a tak je pomalu na čase rozmyslet, kterými druhy cukroví potěšíme naše blízké. Rohlíčky s vůní skořice, obalené ve třtinovém cukru, jsou snadné na přípravu a tak je bez obav můžou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku, mleté mandle a mletou skořici si dáme na vál a smícháme.
Krok 2: Máslo s xylitolem utřeme do pěny a přidáme k sypkým surovinám na vál. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme v potravinářské fólii do druhého dne odpočinout v ledničce.
Krok 3: Druhý den těstem naplníme formičky, nejlépe ve tvaru rohlíčku. Formičky rozložíme na plech. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 4: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C do růžova.
Krok 5: Po upečení, ještě teplé rohlíčky vyklopíme z formiček a posypeme moučkovým třtinovým cukrem (pokud nemáme třtinový, lze dát trochu moučkového cukru) smíchaným s mletou skořicí.
Krok 6: Hotové rohlíčky necháme několik dní rozležet.
Zveřejněno 22. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rohlíčky s vůní skořice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y94
Moje poznámka
Rohlíčky s vůní skořice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5Y94
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 49 minutami
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
mandle mleté,
skořice mletá,
cukr třtinový
Komentáře (2)