Domácí máslový croissant

Zdenullinka Kuchařka: Zdenullinka

Moučníky , Kynuté, Ostatní 36 názorů

Suroviny

280 ml vlažné mléko
450 g hladká mouka
2 lžičky sušeného droždí
75 g cukru
15 g sůl
250 g máslo
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin kromě másla, utvoříme hladké nelepící se těsto a necháme jej v lednici 50 minut kynout.

  2. Vykynuté těsto rozválíme do obdélníku a poklademe tenkými plátky másla, já nechávám máslo chvíli v mrazničce, lépe se krájí na tenké plátky, máslo do těsta jemně vtlačíme.

  3. Obdélník těsta s máslem 3x přeložíme, zavineme do potravinářské folie a dáme na 1 hod do lednice.

  4. Po hodině těsto rozválíme opět do obdélníku a zase 3x přeložíme. Postup opakujeme 3x.

  5. Těsto necháme zabalené v potravinářské folii přes noc v lednici.

  6. Takto připravené těsto si rozdělíme na díly. Díl těsta vyválíme opět do obdélníku a z něj nakrájíme trojúhelníčky, které svineme do tvaru croissantu.

  7. Na plechu je nechám 25 minut kynout, potřu vajíčkem a pak peču v horkovzdušné troubě 15 min na 190-200 stupňů.

Poznámka

Při válení těsta dáváme pozor, ať si neponičíme máslové vrstvy.

Croissanty jsem plnila i čokoládou. Byly vynikajíci, dokonce mnohem lepší než z obchodu. :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 615 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí máslový croissant

  • 11hanula 11hanula(neregistrovaná)

    Zkouším, snad se zadaří. Tuk se do těsta nedává tedy žádný? Mám nachystáno v pekárně. A do lednice az do druheho dne? Pár hodin by nestačilo? Díky za odpověď.:-)

    Odpovědět

  • Jana U. Jana U.(neregistrovaný)

    Croissanty vypadají opravdu úžasně :yes::yes:A chtěla bych je vyzkoušet,jen jsem asi nechapavá a potřebuji radu-jak moc na tenko se musí testo vyvalet a co znamena na 3x preložit?Chápu to dobře, že se obdélník preloží napůl, pak zase napůl a zase napůl?Moc dekuji za rady:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Veronika: odpovím ti za autorku - může, ale bude to úplně něco jiného:-))

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Chci se zeptat, jestli by se mohlo použít i lístové těsto? Děkuji:-)

    Odpovědět

  • martinkacirek martinkacirek(neregistrovaný)

    Nejlepší croissanty, co jsem zatím dělal:yes:

    Odpovědět

  • Snape007 Snape007

    Obyčejné droždí ano ? A kolik gramů ? Díky :-)

    Odpovědět

  • Zdenullinka Zdenullinka(autorka receptu)

    magda lišková: Máslo se dává pouze jednou,na první obdelník. Pak už se těsto pouze překládá a tím vznikají máslové vrstvy a těsto pěkně lístkuje. Čokoládu či nutelu dejte určitě před pečením. :-)

    Odpovědět

  • Zdenullinka Zdenullinka(autorka receptu)

    Lenka:Opravdu se do těsta nedává vejce a myslím že v pekárně by udělat šlo. :-)

    Odpovědět

  • magda lišková magda lišková(neregistrovaný)

    Prosím o radu laikovi. To máslo pokládám po každém rozválení, tedy 3-krát? Chtěla bych je s nutelou, nutelu dávám před pečením nebo až po. Velice děkuji, Majda.

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Do těsta se nedává žádné vajíčko? Můžu těsto udělat v pekárně? Díky

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    Na jak velký obdélník to mám asi vyválet? Jde mi o to, abych ho neměla třeba příliš velký, plátky másla bych pak musela mít hodně tenké, abych celý povrch pokryla a ta máslová vrstva by se mi pak taky mohla pěkně vytratit.

    Odpovědět

  • Zdenullinka Zdenullinka(autorka receptu)

    Hanka: Skutečně je dáme kynout do lednice. :-))

    Odpovědět

  • Hanka Hanka(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    a skutečně dáme do lednice kynout? :-)

    Odpovědět

  • Zdenullinka Zdenullinka(autorka receptu)

    jajuska86:To je super že se hned na poprvé povedly.;-)

    Odpovědět

  • jajuska86 jajuska86

    prostě parádní,dělala jsem poprvé a hned úspěch!Všem vřele doporučuji!!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: recept na domácí croasant croissant recept máslový croissant máslový croissant recept croissant máslové croissanty recept recept croissant recept na máslový croissant croissant máslový recept na croissant croisant recept domácí croasant croasant recept croasány máslový croasant recept domaci kroasan croisant croasant s čokoládou recept maslovy croasant těsto na croissant