Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 777 kJ / 4 249 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,20 g |
Tuky | 232,33 g |
Vláknina | 10,90 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 454,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny zpracoval robot do vláčného těsta. Vložila jsem ho do krabičky od zmrzliny a nechala 2 dny odležet v lednici. Asi 2 hodiny před zpracováním je ho třeba vyndat, aby změklo.
Krok 2: Silikonový vál velmi jemně popráším moukou, přes mikrotenový sáček vyválím ručním válečkem těsto na sílu cca 3 mm. Osvědčilo se mi válet po menších částech, podeberu ho špachtlí a formičkou vykrajuji tvary. Ty kladu na plech s pečícím papírem.
Krok 3: Až mám vše vykrájené, potřu rozšlehaným vajíčkem. Dobře se natírá štětcem do výtvarné výchovy, vajíčko na něm lépe drží než na silikonové mašlovačce. V sekáčku rozsekám ořechy, přesypu do misky, přidám třtinový cukr a skořici. Posypu a dám péci do vyhřáté trouby na 180 °C do zrůžovění.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vějířky s ořechy a skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxDz
Moje poznámka
Vějířky s ořechy a skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oxDz
Nejnovější recepty
Kakaové muffiny s čokoládou Margot
Přidáno před 20 hodinami
Panna cotta s citronovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka s paprikovým salámem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové mleté placičky à la svíčková
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky plněné prejtem
Přidáno před 21 hodinami
Špaldové loupáky s mákem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Když chcete čirý vývar, odstraňte z polévky tuk, máme několik variant, jak na to. Část tuku ale ponechejte pro lepší chuť
Škvarková pomazánka: Z najemno umletých škvarků a doplněná o pár dalších ingrediencí výborně chutná namazaná na chleba
Pizza fritta aneb Smažená pizza vznikla z nouze, dnes může být delikatesou: Italskou verzi langošů si určitě zamilujete
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fiakr guláš podle Magdaleny Dobromily
Slavista62 před 1 hodinou
Ananasová buchta
Jirkas1 před 1 hodinou
Bramborové troubáky
Marta221 před 1 hodinou
Vepřové maso po cikánsku
Darwin před 3 hodinami
Uzené zákusky nejen k večeři
Eviip před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Jirkas1 před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
olivka před 3 hodinami
Roštěnky na způsob Esterházy
wimra před 3 hodinami
Dvoubarevná majonézová bábovka
Ala787 před 9 hodinami
Nebeské mraky s karamelovým krémem
Lucie1001 před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
rum,
sůl,
vejce,
cukr,
skořice mletá
Komentáře (2)