Postup přípravy
Krok 1: Na vále smícháme hladkou mouku, 125 g moučkového cukru, změklé máslo, žloutek, pár kapek aroma, trochu nastrouhané kůry z pomeranče a likér. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Krok 2: Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 3 mm a vykrájíme z ní jazýčky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: V troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova asi 7-8 minut.
Krok 4: Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme zbylý moučkový cukr a vymícháme polevu.
Krok 5: Vychladlé jazýčky potřeme polevou, ozdobíme kandovanou kůrou a po zaschnutí podáváme.
Zveřejněno 5. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEwE
Moje poznámka
Pomerančové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEwE
Nejnovější recepty
Kulajda podle maminky
Přidáno před 8 hodinami
Zeleninový kuskus s kuřecími medailonky
Přidáno před 9 hodinami
Svatomartinské rohlíčky s ořechy podle Kamily Nývltové
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z řapíkatého celeru
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí medailonky se slaninou, rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Bramborák plněný masovou směsí s čedarem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťky na paprice - maďarský pacalpörkölt
magdalenka před 7 hodinami
Dršťky na paprice
magdalenka před 7 hodinami
Okurkový salát
magdalenka před 7 hodinami
Domácí nudle a flíčky
magdalenka před 7 hodinami
Česnečka se sýrem
magdalenka před 7 hodinami
Červená řepa v těstíčku
Endy2011 před 7 hodinami
Fazolová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Tataráček
magdalenka před 7 hodinami
Beskydský bigos
magdalenka před 7 hodinami
Rychlé nudlové těsto
magdalenka před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
cukr moučkový,
pomeranče,
citronové aroma,
kůra pomerančová,
likér pomerančový
Komentáře (1)