Postup přípravy
Krok 1: Na vále smícháme hladkou mouku, 125 g moučkového cukru, změklé máslo, žloutek, pár kapek aroma, trochu nastrouhané kůry z pomeranče a likér. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Krok 2: Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 3 mm a vykrájíme z ní jazýčky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: V troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova asi 7-8 minut.
Krok 4: Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme zbylý moučkový cukr a vymícháme polevu.
Krok 5: Vychladlé jazýčky potřeme polevou, ozdobíme kandovanou kůrou a po zaschnutí podáváme.
Zveřejněno 5. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEwE
Moje poznámka
Pomerančové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEwE
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
cukr moučkový,
pomeranče,
citronové aroma,
kůra pomerančová,
likér pomerančový
Komentáře (1)