Pomerančová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenPečení této bábovky provoní exotikou celou kuchyň. Pomerančová kůra a šťáva (nebo džus) zabarví bábovku do krásně žlutého odstínu. Tento moučník se stane ozdobou vašeho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 493 kJ / 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pečení této bábovky provoní exotikou celou kuchyň. Pomerančová kůra a šťáva (nebo džus) zabarví bábovku do krásně žlutého odstínu. Tento moučník se stane ozdobou vašeho…
Máslo s cukrem utřeme, přidáme za stálého míchání vejce. Banány rozmačkáme vidličkou, společně s kůrou a šťávou přidáme do vaječné pěny. Čokoládu smícháme s moukou,…
Máslo třeme s cukrem a žloutky do pěny, pak postupně přidáváme mouku a obě šťávy. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně vmícháme, zároveň vmícháme esenci a likér případně…
Vejce šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej, tvaroh, smetanu, šťávu z pomeranče. Nakonec přidáme mouku smíchanou s kůrou, pr.do pečiva, müsli a meruňky. Péct 28…
Opravdu chutná a vláčná bábovka. Je nakypřená nejen práškem do pečiva, ale i dobře našlehaným sněhem z bílků. Je nutné jí dobře propéct, aby se při vyklápění neroztrhla.…
Nejspíš vás překvapí, jak je dobrá. Použijte dobrý vývar a zjemněte máslem. Nejlepší je k pečenému či vařenému hovězímu, uzenému nebo telecímu masu s houskovým knedlíkem.
Tyto řezy připravíme z kakaového těsta ochuceného perníkovým kořením, rozmačkanými banány, sušeným ovocem a nasekanými ořechy. Podáváme je potřené meruňkovým džemem a…
Ingredience na krém vyšlehám ve vyšší nádobě do hladka a husta.Do kastrůlku pokrájíme jahody na drobno, přidáme cukr, limetkovou šťávu a kůru, přilijeme trochu vody a…
Nejdříve vyšleháme sníh ze 4 bílků.Žloutky vyšleháme s moučk. a vanilk. cukrem, zašleháme postupně olej, ananasovou šťávu, potom přimícháme citr./pomer. kůru, mrkev,…
Bábovky mají v české kuchyni svoje stabilní místo. Známe třené, mramorové, tvarohové, ale tahle je opravdu netradiční. Kombinace skořice, pomeranče, zakysané smetany a…
Korpus: smícháme rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukrem a solí.Dortovou formu vel. 24 cm vymažeme máslem a sušenkovou směs vtlačíme na dno a do stran.Dáme ji do…
Do mléka důkladně rozmícháme pudink, dvě lžíce cukru, vanilkový extrakt nebo vyškrábnutý vanilkový lusk a uvaříme hustý pudink. Odstavíme z ohně a vmícháme máslo,…
Očištěnou mrkev nastrouhejte na jemném struhadle. Do větší mísy vysypejte mouku s práškem do pečiva, cukr, skořici a sůl. Přidejte strouhanou mrkev, 3 vejce, olej, mléko…
Jeden z nejjednodušších, nejbarevnějších a nejrychlejších moučníků, který navíc dlouho vydrží vláčný. Ideální dezert na vánoční stůl, když vám po pečení cukroví zbyde…
Žloutky utřeme s cukrem. Pak po části přidávat nastrouhaný pomeranč. Nakonec mouku a sníh z 6 bílků. Dáme do vymazané kulaté formy a upečeme. Vychladlý piškot…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme mléko a olej, poté přidáme mouku smíchanou s jedlou sodou a pomerančovou kůrou. Nakonec přidáme kokos. Těsto vylijeme na…
Aby si hovězí maso zachovalo svoji šťavnatost a na talíři se jen krásně rozpadalo, je třeba velice pečlivé a delší přípravy. Hovězí kostky den předem marinujeme v…
Sametová, hutná, s jemně nakyslou chutí a s báječnou schopností ztuhnout – to je zakysaná smetana. Zakysanka je v kombinaci s tvarohem a ovocem královnou pohárů a…
Mák umeleme, dáme do kastrůlku, přilijeme mléko a za stálého míchání chviličku povaříme.Odstavíme, ihned přimícháme med, kávu, koření, dobře oprané rozinky a nakonec…
Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu a necháme stranou. Žloutky vyšleháme s cukry a jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou (pomeranč nejlépe v bio kvalitě) do pěny.…
V troše vody rozpustíme lžíci cukru, droždí a rozmícháme několik lžic mouky (vše z odváženého množství) na hladké řidší těstíčko (kvásek), který necháme asi 20 minut…
Změklý tuk s curem a žloutky ušleháme do pěny. Mouku, kypřící prášek, sůl a pomerančovou kůru smícháme a střídavě s pomerančovou šťávou vmícháváme do pěny.Z bílků…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Top 3 veganské recepty - nejoblíbenější vegan recepty
Koko ve varu: V novém kulinárním pořadu známé foodblogerky Koko se tento týden naučíte skvělé domácí hranolky i pizzu
Šéfkuchař a porotce MasterChefa Přemek Forejt v dětství miloval krupicovou kaši a tučné maso schovával pod stůl