Bramborou zahuštěné bílé zelí

Ivana K. Kuchařka: Ivana K.

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Ostatní 1 názor

Suroviny

1 sáček nebo sklenice oblíbeného bílého kysaného zelí
1 větší cibule
2 lžíce másla nebo sádla
1/2 lžičky drceného kmínu
3-4 lžíce třtinového nebo obyčejného krupicového cukru
1/2-1 lžíce octa na dochucení (pokud je potřeba)
sůl (nemusí být, pokud je zelí dostatečně slané)
voda na podlití (pokud není dostatek nálevu v zelí)
2 středně velké brambory
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci ji orestujeme buď na másle nebo na sádle (já použila vypečené sádlo z právě hotové kačeny). Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme, pokud je potřeba, podlijeme trochou vody a necháme dusit, cca 20 minut.

  2. Poté přidáme najemno nastrouhané brambory a necháme ještě společně provařit cca 5 minut (občas promícháme, aby se zelí nepřichytilo). Podle potřeby a chuti dochutíme ještě cukrem, octem, případně solí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborou zahuštěné bílé zelí

  • Majkaa Majkaa

    Taky zahušťuji zelí bramborem, ale nastrouhané brambory vařím zvlášť a ochutím je:-) Před dovařením vše spojím dohromady;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kysané zelí zahuštěné bramborem zahuštění zelí zelí zahuštěné bramborem zahuštěné zelí zahuštění zelí bramborem kysele zeli zahuštěne s bramborem zelí s bramborem kysele zeli zahustene bramborem jak zahustit zeli bramborem hlávkové zelí zahustene bramborem zahuštění zelí bile bramborem zelí zahuštované s bramborem jak zahustit zelí bramborou dochuceni bileho zelí zeli zahusteni kysané zelí recept zahuštěné bramborou bílé zelí s bramborem jak zahustit bramborou zelí kysané zelí zahuštěné bramborou zahusteni zeli s bramborem

Zapomněl/a jsem heslo