Bramborou zahuštěné bílé zelí

Ostatní Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Ostatní Doba přípravy: 30 minut 2 názory

Suroviny 4 porce

1 sáček nebo sklenice oblíbeného bílého kysaného zelí
1 větší cibule
2 lžíce másla nebo sádla
1/2 lžičky drceného kmínu
3-4 lžíce třtinového nebo obyčejného krupicového cukru
1/2-1 lžíce octa na dochucení (pokud je potřeba)
sůl (nemusí být, pokud je zelí dostatečně slané)
voda na podlití (pokud není dostatek nálevu v zelí)
2 středně velké brambory

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci ji orestujeme buď na másle nebo na sádle (já použila vypečené sádlo z právě hotové kačeny). Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme, pokud je potřeba, podlijeme trochou vody a necháme dusit, cca 20 minut.

  2. Poté přidáme najemno nastrouhané brambory a necháme ještě společně provařit cca 5 minut (občas promícháme, aby se zelí nepřichytilo). Podle potřeby a chuti dochutíme ještě cukrem, octem, případně solí.

Komentáře k receptu Bramborou zahuštěné bílé zelí

  • Mondy22 Mondy22

    Díky super zeli:yes:

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Taky zahušťuji zelí bramborem, ale nastrouhané brambory vařím zvlášť a ochutím je:-) Před dovařením vše spojím dohromady;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kysané zelí zahuštěné bramborem zahuštění zelí zelí zahuštěné bramborem zahuštěné zelí zahuštění zelí bramborem kysele zeli zahuštěne s bramborem zelí s bramborem kysele zeli zahustene bramborem jak zahustit zeli bramborem hlávkové zelí zahustene bramborem zahuštění zelí bile bramborem zelí zahuštované s bramborem jak zahustit zelí bramborou dochuceni bileho zelí zeli zahusteni kysané zelí recept zahuštěné bramborou bílé zelí s bramborem jak zahustit bramborou zelí kysané zelí zahuštěné bramborou zahusteni zeli s bramborem