Likérové skleničky
Jednoduché a elegantní pojetí české klasiky. Kombinuje bohatý čokoládový krém, nadýchanou pěnu a lahodný likér. Snadná příprava a efektní servírování z ní dělají ideální dezert pro každou příležitost.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve den předem připravíme čokoládovou pěnu. Želatinu namočíme do studené vody. Čokoládu zalijeme 50 g horké smetany a po pár minutách krátce prošleháme, jen aby se smetana s čokoládou spojily.
Krok 2: Přidáme okapanou želatinu, rozmícháme dohladka a přilijeme studenou smetanu. Opět promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do lednice. Těsně před plněním skleniček vyšleháme podobně jako šlehačku.
Krok 3: Stejně tak, den předem, připravíme likérový krém. Smetanu, mléko, žloutky a Salko nalijeme do rendlíku a za stálého míchání zahřejeme na 80-85 °C. Odstavíme, přidáme rum, promícháme a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Před použitím zahustíme sušeným mlékem.
Krok 4: Druhý den přichystáme čokoládový krém. Smetanu, žloutky a cukr zahřejeme na 80-85°C. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté necháme směs vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme změklé máslo a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém. Před použitím ho dáme na 2-3 hodiny do lednice, aby nebyl příliš tekutý.
Krok 5: Nyní už jen zbývá naplnit skleničky. Vrstvíme krém, pokrájené piškoty, likér, pěnu a celý postup zopakujeme. Hotové skleničky dáme ještě na chvíli vychladit do lednice a můžeme servírovat.
Zveřejněno 13. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové skleničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvZg
Moje poznámka
Likérové skleničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvZg
Nejnovější recepty
Vepřová roláda plněná houbami a slaninou, celerové pyré
Přidáno před 7 hodinami
Plněné bramborové knedlíky škvarky a houbami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí kousky se smetanovým špenátem
Přidáno před 12 hodinami
Husí stehna s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Čočková polévka s nočky a párkem
Přidáno před 14 hodinami
Fazolová polévka podle tatínka
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí svíčková na smetaně
JirkaB před 2 hodinami
Sachr dort z jablek
KristinaT před 2 hodinami
Tiramisu roláda s Mascarpone
agibail před 4 hodinami
Zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem
Kajkajak před 5 hodinami
Cikánská pečeně z hovězího masa
L.Botosova před 5 hodinami
Langoše z jogurtu
Lucie Hertlova před 7 hodinami
Cuketová polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Nekynuté svatomartinské rohlíčky s ořechovou náplní
Jitinka před 7 hodinami
Krkovice zapečená se sýrem a zeleninou
MilanKopper před 8 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
želatina,
žloutek,
smetana ke šlehání,
mléko,
salko,
rum,
mléko sušené,
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr,
čokoláda hořká,
máslo,
piškoty cukrářské
Komentáře (1)