Likérové skleničky
Jednoduché a elegantní pojetí české klasiky. Kombinuje bohatý čokoládový krém, nadýchanou pěnu a lahodný likér. Snadná příprava a efektní servírování z ní dělají ideální dezert pro každou příležitost.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve den předem připravíme čokoládovou pěnu. Želatinu namočíme do studené vody. Čokoládu zalijeme 50 g horké smetany a po pár minutách krátce prošleháme, jen aby se smetana s čokoládou spojily.
Krok 2: Přidáme okapanou želatinu, rozmícháme dohladka a přilijeme studenou smetanu. Opět promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do lednice. Těsně před plněním skleniček vyšleháme podobně jako šlehačku.
Krok 3: Stejně tak, den předem, připravíme likérový krém. Smetanu, mléko, žloutky a Salko nalijeme do rendlíku a za stálého míchání zahřejeme na 80-85 °C. Odstavíme, přidáme rum, promícháme a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Před použitím zahustíme sušeným mlékem.
Krok 4: Druhý den přichystáme čokoládový krém. Smetanu, žloutky a cukr zahřejeme na 80-85°C. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté necháme směs vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme změklé máslo a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém. Před použitím ho dáme na 2-3 hodiny do lednice, aby nebyl příliš tekutý.
Krok 5: Nyní už jen zbývá naplnit skleničky. Vrstvíme krém, pokrájené piškoty, likér, pěnu a celý postup zopakujeme. Hotové skleničky dáme ještě na chvíli vychladit do lednice a můžeme servírovat.
Zveřejněno 13. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové skleničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvZg
Moje poznámka
Likérové skleničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvZg
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 16 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
želatina,
žloutek,
smetana ke šlehání,
mléko,
salko,
rum,
mléko sušené,
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr,
čokoláda hořká,
máslo,
piškoty cukrářské
Komentáře (1)