Likérové skleničky
Jednoduché a elegantní pojetí české klasiky. Kombinuje bohatý čokoládový krém, nadýchanou pěnu a lahodný likér. Snadná příprava a efektní servírování z ní dělají ideální dezert pro každou příležitost.
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve den předem připravíme čokoládovou pěnu. Želatinu namočíme do studené vody. Čokoládu zalijeme 50 g horké smetany a po pár minutách krátce prošleháme, jen aby se smetana s čokoládou spojily.
Krok 2: Přidáme okapanou želatinu, rozmícháme dohladka a přilijeme studenou smetanu. Opět promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a dáme přes noc do lednice. Těsně před plněním skleniček vyšleháme podobně jako šlehačku.
Krok 3: Stejně tak, den předem, připravíme likérový krém. Smetanu, mléko, žloutky a Salko nalijeme do rendlíku a za stálého míchání zahřejeme na 80-85 °C. Odstavíme, přidáme rum, promícháme a necháme do druhého dne vychladit v lednici. Před použitím zahustíme sušeným mlékem.
Krok 4: Druhý den přichystáme čokoládový krém. Smetanu, žloutky a cukr zahřejeme na 80-85°C. Odstavíme z plotny, přidáme čokoládu a mícháme do rozpuštění. Poté necháme směs vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme změklé máslo a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladký krém. Před použitím ho dáme na 2-3 hodiny do lednice, aby nebyl příliš tekutý.
Krok 5: Nyní už jen zbývá naplnit skleničky. Vrstvíme krém, pokrájené piškoty, likér, pěnu a celý postup zopakujeme. Hotové skleničky dáme ještě na chvíli vychladit do lednice a můžeme servírovat.
Zveřejněno 13. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Likérové skleničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvZg
Moje poznámka
Likérové skleničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYvZg
Nejnovější recepty
Nivová pomazánka s hruškou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové knedlíky plněné masem z uzených žeber
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 48 minutami
Luxusně nadýchané marmeládové rolky z kynutého těsta
Suzy8 před 1 hodinou
Putimská vepřová pečeně
TerezaP před 1 hodinou
Švestkové řezy s tvarohem
Nadatode před 2 hodinami
Jablečný crumble
ErikaU před 2 hodinami
Kuřecí střapačky v bramborákovém těstě
Sahula před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 5 hodinami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Subovi před 6 hodinami
Masové kuličky po švédsku
Anetus před 7 hodinami
Suroviny:
smetana ke šlehání,
čokoláda hořká,
želatina,
žloutek,
smetana ke šlehání,
mléko,
salko,
rum,
mléko sušené,
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr,
čokoláda hořká,
máslo,
piškoty cukrářské
Komentáře (1)