Oheň ve skleničce

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 2 hod. 1 litr Zavařeniny 15 názorů

Suroviny

2 kg feferonek (nejlepší jsou polské nebo maďarské)
1 palice česneku
1/4 l oleje dobrého olivového
3 PL sádla (domácího)
1 vrchovatá PL soli
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Feferonky dobře omyjeme a zbavíme stopky. Pozor, pouze stopky. Zrníčka musí zůstat. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

  2. Sádlo rozpustíme a smícháme s olejem. Feferonky rozemeleme nebo velmi dobře rozmixujeme na pastu a přimícháme ostatní suroviny. Naplníme do malých skleniček.

  3. Takto vydrží minimálně 1/2 roku. Pro delší dobu je dáme na 90°C na 10 minut sterilovat a pak je to věčné.

Poznámka

Pozor při použití, VYZKOUŠET!!!!

Někdy i na špičku nože je to moc. Při prvním použití do guláše jsme měli guláš půl roku v mrazáku, kolik jsem ho musel dodělat. A pozor na ruce, nesahat do očí. Ani jinam. Pálí to hrozně. Přidal jsem ještě fotku k těm olejům, tam se nevešla a přišlo mně to líto. Oleje pak vypadají takhle a to před olejem je ta pasta.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 340 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Oheň ve skleničce

  • Naftalin Naftalin(neregistrovaný)

    Fantastické - feferony a baranie rohy 1:4 predvariť +lyžica cukru (masový mlynček)viacej masti menej oleja a do pohárkov nakoniec pridať ten cesnak cez lis na vrch kvapnuť olej a 20 minut do pary.
    Rovno na chleba a bitka v rodine... od 5 rokov veku u nás zo sardinkami. Dal si aj mopsík.

    Odpovědět

  • saman-sk saman-sk(neregistrovaný)

    :-K tak toto vyzera ostro ďakujem :yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Uf, uf...;-) asi by som musela použiť menej štipľavé feferonky, ale mám kolegu, ktorý by zjedol aj ozajstný oheň :-D:-D:-D
    Takže nízov je veľmi výstižný a bodík pridávam ;-)

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    výborná věc dostala jsem od známého ani se dlouho doma neohřála byla hned pryč.Dávám bodík:-8:yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Pro papriku.Na stupnici bych si myslel podle síly feferonek a podle toho jak moc jsou čerstvé a jestli nevyhodíš žádná zrníčka,tak by se mněla ta stupnice zbořit.Je to fakt hodně ale hodně ostré.:-!:-!;-(

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    No určitě nejseš blázen.Když jsem dělal řemeslo,tak jsem mněl jestli pamatujěš ty kufříky od plynových vařičů na 3 kg bombu,to se do toho kufříku vešlo těch kufříků 11 plných udělátek tvořítek nožů a všeho možného.Teď jsem toho spoustu prodal na Aukru ale kokám stejně dál.:-)):-)):-)):-D:-D

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    To si nechám líbit.Co je ostré je dobré, a tohle už z fotky vyzařuje,že to bude mít grády. Bylo by zajímavé zjistit,kam by se ostrost tohoto úžasného dílka vyšplhala na stupnici ostrosti(podotýkám že 1 je nejmémě a 16 je nejvíce)100 bodů je málo:yes::-)):-8
    Tonda - u Papriky stále u plotny

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak, a to musím říct tomu mému!!! I chlap má takové úchylky!:-O Já, když příjdu do domácích potřeb, tak si musím aspoň sáhnout na talířek, hrníček, mísu na pečení, vzít do ruky formu na dort se zajímavým tvarem, teď jsem si koupila udělátko na žabí huby, každý džbán, všechno bych si aspoň pohladila. A prý jsem blázen.., no uvaž!!:-)):-D:-))

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    No ta prostřední sklenice je bylinkový olej se spoustou koření a je dobrý na saláty.Postupně tam všechno dám:-DJina k na sklenice chodím všade kam přijedeme,manželka říká že mám úchylku na takovéhle věci.:-*Asi ano a konkrétně tahle je z Maďarska.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No, tak vidíš, jak už umíš vkládat fotky. Jen nevím, maris, měly jsme mu to vůbec prozrazovat?:-)):-D:-)):yes: To já budu muset Jožko udělat, marná sláva!:-p Prozraď mi, co to je ta prostřední sklenice a kde na ně chodíš? Nádhera.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jejda, to je opravdu oheň:-) Ten by se líbil hlavně mému ten experimentuje s jídly s feferonkami :-) Bodík:yes:

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Pro Jana Remkova:-DTakhle se pak ještě nakládají ty dvoubarevné do klasického nálevu(sladkokyselého);-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Vpravo , kousek pod názvem receptu je pět malých ikonek, mezi nimi i foťáček. Ten rozklikni a můžeš přidávat další fotky ;-):-)

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Tak fajn.Polské.Jsou běžně na trhu ve svazcích takové kratší červené.Specielně na podzim jedu do Polska pro ně a taky je nakládáme celé,dám další recept a kombinujeme se světlými.Když už píšu tak se zeptám,jak dostanu pod jídlo třeba čtyři fotky jako někdo.Někdy jsou ty tři málo a děkuji za komentáře.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak tomu teda říkám HARISA v dobrém slova smyslu! To vyzkouším na 100%, jen se zeptám, jaké jsi použil feferony? Polské, maďarské, to je odrůda?:-)) Do Polska jezdím;-):yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: pasta z feferonek feferonkova pasta feferonky v soli feferonky pasta pasta z feferonek recept domaci pasta z feferonek pasta s feferonek feferonky v oleji harisa pasta feferonová pasta feferonkové čatní feferonková pasta recept pasta harisa sterilování feferonek feferonky se solí feferony v oleji nakladame feferonky jak sterilovat feferonky harisa recept feferony v soli recept

Zapomněl/a jsem heslo