Novoroční prasátka
Symboly štěstí do nadcházejícího roku jsou dárkem od srdce. Perníčková prasátka dozdobíme pomocí obarvené cukrové polevy, na kterou nalepíme marcipánový čtyřlístek. Do nového roku si tak můžeme sladce pochutnat.
Postup přípravy
Krok 1: Cukr utřeme se 2 vejci a změklým máslem, potom přidáme med a koření. Do této hmoty vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout v lednici.
Krok 2: Potom těsto rozválíme na silnější plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Vykrojené tvary klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: Pečeme při 180° C asi 10 minut. Upečená prasátka necháme vychladnout.
Krok 4: Mezitím vyválíme placku ze zeleného marcipánu a vykrajujeme z něj čtyřlístky.
Krok 5: Do cukrové polevy kápneme několik kapek červeného potravinářského barviva a vymícháme růžovou barvu. Touto polevou potřeme těla upečených perníkových prasátek. Do ještě vlhké polevy zatlačíme vykrájené marcipánové čtyřlístky.
Krok 6: Nakonec pomocí rozehřáté čokoládové polevy v sáčku naznačíme prasátkům očka a ocásek a doplníme značku PF. Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Novoroční prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wVrj
Moje poznámka
Novoroční prasátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1wVrj
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 2 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 4 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 7 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 7 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 25 minutami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 2 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 4 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 4 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 6 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 10 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 10 hodinami
Suroviny:
med,
soda jedlá,
máslo,
koření do perníku,
cukr moučkový,
vejce,
mouka hladká,
poleva cukrová,
potravinářské barvivo,
marcipán,
poleva čokoládová
Komentáře (2)