"Delikatesa" z několika druhů jater a hub

Suroviny

150 g kachních jater
150 g krůtích jater
150 g kuřecích jater
500 g směsi hub (Portabella, hnědý žampion, Shitake nebo lesních hub, kdo je má doma)
180 g šunky od kosti nebo šunkového salámu
180 g česnekového boku nebo dobře vyuzené slaniny
3 vejce natvrdo uvařená
3-4 vejce syrová (větší 3 ks, menší vejce 4 ks)
1,5 paličky českého česneku
sádlo
koření gyros nebo jiné koření podle každého
sušený medvědí česnek
bylinky podle fantazie
majoránka
1 pórek
chilli sušená paprička
8-10 rohlíků nebo toustový chléb podle každého

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, osušíme a pokrájíme na malé kousky, všechnu uzeninu nakrájíme na menší kostičky, pórek pokrájíme na tenká kolečka, vejce pokrájíme na čvrtky, rohlíky nebo jiné pečivo pokrájíme na menší kolečka, osolíme, přidáme sádlo, očištěné a pokrájené houby, prolisovaný česnek, syrová vejce, čerstvou majoránku, medvědí česnek a koření.

  2. Vše řádně promícháme a hmotu rozdělíme na dvě části.

  3. Do jednoho rukávce přidáme ještě sušenou chilli papričku, abychom měli jednu šišku tlačenky pikantnější a druhou méně ostrou.

  4. Poté plníme tlačenku do fóliového rukávce na tlačenky, který z obou stran zavážeme provázkem.

  5. Rukávce s tlačenkou ponoříme do studené vody, kterou jsme před tím osolili a pomalu vaříme vše asi po dobu 35 minut.

  6. Vychladlou tlačenku v rukávu propícháme tam, kde je vzduch, aby se nám pak nedrobila a řádně zatížíme něčím těžkým, tím ji i dobře stlačíme.

  7. Na 12-15 hodin vše dáme do lednice.
    Pokud nám zbyde směs, která se nevešla do rukávů, uděláme dobrou omeletu s vejcem. Máme z toho okolo 2 kg tlačenky, zase jiné, než jsme zvyklí.

Poznámka od kuchařky

Něco jsem zde také viděla, ale vkládám i svou variantu, která se osvědčila a nerozpadá se vůbec. Když nám zbydou suroviny, uděláme si i omeletku s vejcem / viz obrázek /

Komentáře k receptu "Delikatesa" z několika druhů jater a hub

  • Jaruško, děkuji, je to moc prima a až dnes se vše dojedlo, vyplatilo se to:-K;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    júúúva to bude delikatesa, vypadá to úžasně, příležitostně vyzkouším Ivi:-p:-p:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    magdalenka: Už si idem pre ňu !Ďakujem za správu! :-p Kúpila, ochutnala a :-/!

    Odpovědět

  • DĚKUJI VŠEM ZA MILÉ VĚTIČKY:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    varilamyskakasicku:a receptík sa mi veľmi páči...:-K:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka: ano, také ji znám Magdalénko, máš pravdu, ta by se docela šikla, wow a díky;-):-K

    Odpovědět

  • :-KVeronika.Hrozna: dám vědět, jednu jsem měla nedávno z masny, ta byla, ale musím se tam jít podívat, tu občas beru v Jindřišské

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veronika.Hrozna:v bratislavskej Bille kupujem Uhorčík klobásu - 350 g, zatavená vo fólii, nám chutí (neznamená, že vám bude tiež). Teraz je v akcii za slušnú cenu, asi 1,70 euro ten balíček. Samozrejme, máš tam aj drahšie, túto dávam do kapustnice, včera do leča a pod., tie párkovité klobásy nemusím.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    varilamyskakasicku: Když nékde koupíš "sakra dobrou klobásu" dej védět kde a jak se jmenuje! Sakra dobrou klobásu ,koupit to je jak toho,Renoira, za 50 dolaru,co bylo dneska ve zprávách!

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

    Hmm, vydařené :-p:yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Tato krása mi unikla:-O, Ivčo hned bych si s chutí dala:yes::yes:, tak dám aspoň bodíka;-)

    Odpovědět

  • Jsem ráda, že se recept líbil a děkuji:-K;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea: jinak bych tam příště Andrejko dala asi kolečka nějaké sakra dobré klobásy :-pmísto toho salámu nebo šunky, myslim, že to pak bude i pikantnější, ale zase někdy;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea: jenom povolené, tedy já to tak alespoň dala a bezvadné, opravdu jen povolené, pak se vše řádně stejně smíchá a spojí:-K, pádím zase zpět do práce, jinak psala jsem to již i zde Aničce;-);-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    varilamyskakasicku:Ivčo, ale tady jsou dotazy na to, jestli sádlo rozpuštěné nebo jenom povolené?;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: recepty z hub portabella jak dlouho skladovat houby v lednici houba portabella houby portabella portabella recepty houbové recepty recepty houby a jatra portabella recept portabela žampiony portabella houby portabella recept recepty na houby žampiony portabella recepty jatra na houbach recept portabella portabela recepty houby portabela houba delikatesa rizoto s králičími játry