Játra na pomerančích s bramborovo-fenyklovou kaší

maris Kuchařka: maris

Pokrmy z vnitřností 15 názorů

Suroviny

400 g vepřových jater
1 pomeranč
čerstvý zázvor ( cca 3 cm )
1 lžička třtinového cukru
sůl
1 lžíce másla
olej
Kaše :
600 g brambor ( nejlépe typ C )
l velká hlíza fenyklu
mléko
máslo
sůl
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Fenykl očistíme, lístky dáme stranou a také ho pokrájíme. Společně uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. Když jsou brambory s fenyklem měkké, slijeme vodu, přidáme do hrnce máslo, necháme ho rozpustit, s horkým mlékem vyšleháme hladkou kaši, dochutíme solí a vmícháme do ní lístky fenyklu.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme kousky jater a orestujeme. Když jsou hotová, osolíme je a dáme stranu. Z pánve slijeme olej, vložíme do ní máslo, zázvor nastrouhaný na jemné nudličky, šťávu z pomeranče, cukr a krátce společně povaříme.

  4. Omáčkou polijeme připravená játra a podáváme s kaší.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játra na pomerančích s bramborovo-fenyklovou kaší

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Bahula Bahula

    Játra jsem už dělala na všechny možné způsoby, ale s pomerančem ještě ne. Vypadá velmi zajímavě a určitě bylo moc dobré :yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • maris maris(autor receptu)

    1974andrea: Andri -jde to dobře, fenykl je taky uvařený, já to dělám tak, že po rozpuštění másla použiji šťouchadlo a potom s mlékem našlehám el. šlehačem. My to tak máme rádi, ale někdo má radši kaši takovou hutnější, takže podle chuti;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Maruško, tak tohle vypadá skvěle:-p. Játra si dovedu s pomerančem představit ( už jsem taky dělala ) a moc mě láká ta kaše, protože fenykl miluju. Jen se chci zeptat, jde pak rozmačkat s těmi brambory šťouchadlem?

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: vypadá to úžasně:-K

    Odpovědět

  • MajaV MajaV

    Vypadá moc dobře:yes:, někdy zkusím:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Pripadá mi to úplne luxusné jedlo. Milujem pečienku - játra a tá kaša k tomu...:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to je velice zajímavý recept a hodně lákavý:yes:+

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Děkuju vám :-)
    Jaruško, u nás játra taky nejsou moc často:-)
    Jitko díky:-8

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Vnitřnosti mi doma bohužel nejedí, ale já bych si pochutnala :-p

    Odpovědět

  • hosta hosta

    No, už se u tvých receptů opakuju, ale opět NÁDHERA:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Exoticky vypadající jatýrka, která s mužem můžeme:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca(moderátorka)

    Mňamky, tohle taky musí být náramná dobrota:-!:-p:-p Fenykl jsem do br. kaše ještě nedávala, ale ten nápad se mi líbí moc! No a o jatýrkách ani nemluvím...:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • cekrops cekrops

    Hmmm... To bude extra "jedlé" :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: játra na pomerančích játra na kaši tncz nova 23.2. 2015