Novoroční prasátka

Suroviny

500 g polohrubé mouky
30 g droždí
60 g cukru
250 ml mléka
60 g tuku
1 vejce
špetka soli
Náplň:
150 g mletého máku
100 g moučkového cukru
1 dl mléka
hrst rozinek
1 lžička skořice
Dále:
1 žloutek
bílková poleva (bílek + cukr)
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Potom z múky, kvásku, vajca, štipky soli a rozpusteného tuku vypracujeme cesto a necháme 15 minút kysnúť.

  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vyrežeme z neho 28 koliesok s priemerom 8 cm a 14 koliesok s priemerom 4 cm.

  3. Na polovicu väčších koliesok rozdelíme plnku z maku, okraje koliesok potrieme žĺtkom a prikryjeme druhou polovicou väčších koliesok. Okraje popritláčame.

  4. Do malých koliesok vyrežeme po 2 malé otvory (na rypáčik). Zo zvyškov cesta vyformujeme menšie trojuholníčky ako uši. Rypáčiky a uši prilepíme žĺtkom na naplnené kolieska.

  5. Uložíme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a necháme 15 min kysnúť. Potom doružova upečieme.

  6. Nakoniec bielkovou a čokoládovou polevou namaľujeme oči. Plnku pripravíme krátkym povarením všetkých prísad dohusta.

Komentáře k receptu Novoroční prasátka

Předchozí 1 2

Tématické fráze: novorocni obed novoroční oběd recepty recepty na novoroční oběd novoroční oběd recept novoroční dort recept na novoroční oběd tipy na novoroční oběd co uvařit na novoroční oběd co na novoroční oběd novoroční oběd tipy dort prasátko šunkové prasátko novorocni dort recept tip na novoroční oběd novoroční dorty recept na novoroční dort malé šunkové prasátko pečená prasátka lenka sedlářová recept novoroční oběd