Prasátka

Suroviny

300 g vody
60 g oleje
540-550 g hladké mouky
2 lžičky soli
10 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. ve vodě rozpustíme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme krátce nakynout (20 minut).

    Těsto na vále propracujeme, rozdělíme na 10 kousků a z každého uděláme bulku. Po krátkém odpočinku bulky rozválíme do oválu, nahoře je nožem nebo kartou rozřízmene a cípy ohneme jako prasečí ouška.

  2. Rypáček uděláme shrnutím dolního okraje oválu a smáčknutím okrajů těsta k sobě – vzniklý „komínek“ ohrneme jako límec košile.
    Oči prasátek jsou z dýňových jader, která zapíchneme do těsta – a všechna prasátka dáme kynout na plech.

  3. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme (190°C/20 minut).

Poznámka od kuchařky

Opravdu děsně jednoduché tvarování - vašim dětem nebo vnoučatům budou tyto "jiné rohlíky" určitě chutnat!

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/prasatka/

Komentáře k receptu Prasátka

Tématické fráze: prasatko z těsta prasátka slaná prasatka z listoveho těsta slaná prasátka těsto na prasátka prasátka na slano recept na prasátka prasátka z těsta dort s prasátky pekárnománie-prasátka dort prasatko prasatka prasátka v bahně prasátko ze slaného těsta slaný dort prasátko z pečiva prasatka recept