

Přírodní kotlet s žampióny
Suroviny
- 6 plátků vykostěné kotlety
- 30 dkg žampiónů
- 1 větší cibule
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- sladká mletá paprika
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu
Plátky kotlety po obvodu nařízneme, aby se nám nekroutily (já kotletku naříznu vcelku a pak krájím plátky, je to rychlejší), osolíme a mezi mikrotenem naklepeme.
Obalíme v hladké mouce promíchané s mletou paprikou a prudce z obou stran opečeme, ať se nám maso zatáhne.
Vyjmeme z pánve, odložíme na předehřátý talíř a přikryjeme.
Do výpeku přidáme cibuli nakrájenou na céčka, orestujeme mírně dorůžova, podlijeme horkým bujónem, přidáme opepřené a pokmínované kotletky a pod pokličkou necháme probublávat.
Ve druhé pánvičce na trošce oleje orestujeme na čtvrtiny nebo šestiny (podle velikosti) nakrájené osolené a drceným kmínem posypané žampióny.
Přidáme ke kotletkám a necháme cca 10 minut táhnout, aby se propojily vůně. Přílohy mohou být různé, od hranolků až po rýži. Já jsem použil vařený brambor.
Poznámka od kuchařky
Je to klasika, žádná bomba, ale máte tip co uvařit o víkendu. Kdybych měl po ruce krkovičku, určitě by byla šťavnatější. Konečně jsem se dočkal libečku a zelené petrželky, kterými jsem jídlo přizdobil.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Přírodní kotlet s žampióny
-
Tak jsem ho dneska vyzkoušela a je to moc dobré
-
Dobrý tip,
co uvařit o víkendu. Jen jsem dokoupila žampiony, vše ostatní bylo doma a dobrůtka byla na světě.
-
Na zjemnění šťávičky jsem na závěr přidala asi 150ml smetany a jako přílohu jsme měli tarhoňu
-
Dnes jsem udělala-------vynikající,můžu jen doporučit.
-
-
Jenda1:fak dobré a určitě to u nás nebylo naposledy..škoda,že jsem neměla doma ty žampiony,tak příště
-
savlinka:Jani, jsem rád, že chutnalo a díky za foto
-
Tak dnes jsem tento receptík našla a uvařila
jen jsem dala sušené houby
ale jinak to je pochoutka
dávám fotečku
-
moc děkuji že jsem tento recept našla opravdu náhodou a musím říct mooooc dobrý
-
Úžasná diskuze u tohoto receptu
!! Určitě trefná!
Jendo, nádherný, jednoduchý recept
Dovolím si přidat foto
. Není to lehké zrovna tobě přidávat fotky, tak doufám, že se ti bude líbit
-
Je lepší komplet poradně odblanit a pak nemusite nařezávat...
-
Suzanne,zkuste prozačátek VŠEHO PŮL. Včera jsem se vrátil z dovolené v kempu, kde jsme se stravovali jak se dalo, dvakrát knedlíky..! A prásk! za 6 dní jsem přibyl na váze 1 kg. Nedodržoval jsem to co doma VŠEHO PŮL. Přivezl jsem si dvě vejce nahniličku, u Lidla koupil 100gr. vysočiny. 1 velké rajče. malou sal. okurku, 1 papriku a celozrnný rohlí o váze cca 120 gr. A hned všechno rozdělil na polovinu. Druhou polovinu jsem měl dnes ráno k snídani. A nemám hlad. těším se ale na kotletlu s čerstvými houbami. Na trojmezí- Čechy, Morava , Rakousko je jich moře. I v rakousku, Rakušané je moc nesbírají. Zkuste to: VŠEHO, CO JSTE ZYMÝŠLELA SNÍST ROZDĚLTE NA POLOVINU. leckdy se má čubizna má! Dělím se s přítelem- jak razí heslo.
-
výborný, výborný, výborný
a jednoduchý, jen jsem místo kotletu dala panenku, tady je cenově dostupnější
-
Moc dobré. Děkuji za radu s tím naříznutím. Jsem začínající kuchtík, a tak mi to moc pomohlo a usnadnilo práci. Celkem rychlé, ale hlavně vynikájící. Celá rodinka si pochutnala a naše malá snědla poprvé úplně vše. Jó houbičky.
Udělujeme bodíka -
Koukam, ze jsem tady rozpoutala docela zivou diskuzi o diete misto o prirodni kotletce se zampiony, timto se Jendo omlouvam
Jinak jeste k te diete: Tejajo, ja nerikam, ze ty 4kg opravdu zhubnes, jen je to tam tak napsano
Iljuso, na tvoje webovky kouknu a uvidim, jestli najdu inspiraci, diky