Pikantní salát à la Provence
Osvěžující salát s příjemnou chutí a zajímavou zálivkou z vína a majonézy. V salátu se dobře doplňují sladká jablka a hrušky s nakládanou řepou, křupavým řapíkatým celerem a sýrem.
Postup přípravy
Krok 1: Celer nakrájíme na kousky, jablka a hrušku nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Krok 2: Přidáme nakrájený sýr a řepu. Vmícháme zálivku z majonézy, vína, pepře a soli.
Krok 3: Nakonec salát posypeme sekanými ořechy a dáme uležet alespoň na dvě hodiny do chladničky.
Krok 4: Podáváme jej s pečivem.
Zveřejněno 5. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní salát à la Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73W81
Moje poznámka
Pikantní salát à la Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73W81
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 6 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 7 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 1 hodinou
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 2 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 4 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 6 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 6 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 7 hodinami
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku
juannita před 8 hodinami
Suroviny:
celer,
jablko,
hruška,
sýr ementál,
řepa červená nakládaná,
šťáva citronová,
majonéza,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý,
ořechy
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.