Králík z Provence

maris Kuchařka: maris

Jiné maso 29 názorů

Suroviny

králík (naporcovaný)
hořčice
provensálské koření
bílé víno (suché, může být i červené)
cca 250 g plátků slaniny
2 jarní cibulky (nebo šalotky)
sůl
bílý pepř
olivový olej
máslo
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.

  2. Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.

  3. Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 145 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík z Provence

  • maris maris(autorka receptu)

    Mamina30: mám radost a moc děkuju;-):-):-K

    Odpovědět

  • Mamina30 Mamina30

    Králík je luxusní záležitost. Včera jsem vyzkoušela a měli jsme k večeři a dneska v práci k obídku. Kolegyně záviděly.:-D Manželovi a dětem moc chutnalo. Je to vynikající, uděluji bodík.:-p

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Alzbetta: děkuji, moc jsi mě potěšíla;-):-)

    Odpovědět

  • Alzbetta Alzbetta

    Tak musím pochválit :-) je výborný :-p:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • Alzbetta Alzbetta

    Na zítra mám naloženého králíka. Původně měl být na tymiánu,ale asi ho vyzkouším na tento způsob. Uvidím jak dopadne ;-):-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    mňam :yes::-D - velmi dobrý receptík, přijde také na řadu:-D

    Odpovědět

  • HankaR. HankaR.

    maris:ještě jsem přišla na to, jak přidat fotečku, je tam;-):-D

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    HankaR.: moc děkuji za vyzkoušení, v době, kdy jsem recept přidávala, jsem ještě PH neměla, dnes bych ho tam určitě šoupla taky;-):-)

    Odpovědět

  • HankaR. HankaR.

    Tento recept jsem vyzkoušela v pomalém hrnci a bylo to vynikající:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    zerduška: promiň, že reaguji až teď, moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že vám chutnalo. Díky:-K:-)

    Odpovědět

  • zerduška zerduška(neregistrovaná)

    zkoušela jsem, dopadlo to fantasitcky. nedávala jsem pod něj cibuli, přílhou byly česnekové toasty.
    naprosto skvělé!

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Veroniko - vína je cca 150 - 200 ml, jak dlouho se peče Ti přesně neřeknu - počítej asi 1 1/2 hodiny, záleží na tom jak Ti peče trouba a na velikosti králíka. Zkrátka - doměkka;-):-) Doufám, že se podaří;-)

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Právě recepr kuchtím a vyadá oprvdu dobře, jediné, co mi tady trošku chybí, tak je to, jak dlouho se maso peče a kolik vína tam mám dát. Jinak doufám, že se dílo podaří a bude všem chutnat.

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Bylo to skvělé:-p:yes:

    Odpovědět

  • Semiii Semiii

    Bodík :yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: porcování králíka jak dlouho se peče kralík recept na králíka jak porcovat králíka jak dlouho pečeme králíka jak naporcovat králíka králík recepty jak se porcuje králík králičí hřbet recept jak se dlouho peče králík jak se peče králík králík skvělé recepty recepty z králíka králík po provensálsku králík porcování králičí hřbet recepty králík králík recept jak dlouho pect kralika kralik z provance

Zapomněl/a jsem heslo