

Králík z Provence
Suroviny
- králík (naporcovaný)
- hořčice
- provensálské koření
- bílé víno (suché, může být i červené)
- cca 250 g plátků slaniny
- 2 jarní cibulky (nebo šalotky)
- sůl
- bílý pepř
- olivový olej
- máslo
Postup přípravy receptu
Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík z Provence
-
Mamina30: mám radost a moc děkuju
-
Králík je luxusní záležitost. Včera jsem vyzkoušela a měli jsme k večeři a dneska v práci k obídku. Kolegyně záviděly.
Manželovi a dětem moc chutnalo. Je to vynikající, uděluji bodík.
-
Alzbetta: děkuji, moc jsi mě potěšíla
-
Tak musím pochválit
je výborný
-
Na zítra mám naloženého králíka. Původně měl být na tymiánu,ale asi ho vyzkouším na tento způsob. Uvidím jak dopadne
-
mňam
- velmi dobrý receptík, přijde také na řadu
-
maris:ještě jsem přišla na to, jak přidat fotečku, je tam
-
HankaR.: moc děkuji za vyzkoušení, v době, kdy jsem recept přidávala, jsem ještě PH neměla, dnes bych ho tam určitě šoupla taky
-
Tento recept jsem vyzkoušela v pomalém hrnci a bylo to vynikající
-
zerduška: promiň, že reaguji až teď, moc děkuji za vyzkoušení a mám radost, že vám chutnalo. Díky
-
zkoušela jsem, dopadlo to fantasitcky. nedávala jsem pod něj cibuli, přílhou byly česnekové toasty.
naprosto skvělé! -
Veroniko - vína je cca 150 - 200 ml, jak dlouho se peče Ti přesně neřeknu - počítej asi 1 1/2 hodiny, záleží na tom jak Ti peče trouba a na velikosti králíka. Zkrátka - doměkka
Doufám, že se podaří
-
Právě recepr kuchtím a vyadá oprvdu dobře, jediné, co mi tady trošku chybí, tak je to, jak dlouho se maso peče a kolik vína tam mám dát. Jinak doufám, že se dílo podaří a bude všem chutnat.
-
Bylo to skvělé
-
Bodík