

Cizrnový salát ,,La Provence"
Suroviny
- Sterilovaná cizrna
- olivový olej
- pepř mletý
- sůl - velmi opatrně
- citron
- ocet balsamico
- hořčice Dijonská
- cukr
Postup přípravy receptu
Cizrnu dáme do cedníku a necháme odkapat.
Připravíme si dresink z oleje, octa, hořčice, citronové štávy, malinko přisolíme pokud se vám bude zdát cizrna málo slaná ( každá cizrna je jinak osolená, já používam Bonduelle a ta není třeba solit vůbec) a podle chuti přisladíme cukrem.
Nakonec dresink smícháme s cizrnou a dáme do lednice vychladit a odležet alespoň na hodinu.
Před podáváním můžete přidat bylinky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cizrnový salát ,,La Provence"
-
Tak já nevím, asi bydlím na konci světa, páč tady v Tescu rozhodně cizrnu v plechovce sehnat nemůžu. Béééééééééééé
Tak nevím, asi nebudu líná, namočím si jí, uvařím a pak budu kouzlit. Jinak - moc pěkný salátek!
-
je to jako salát a podává se ke grilovaným masům s pečivem ale dá se jíst i jen tak, doporučil bych s domácím rustikálním pečivem
-
ahoj... je to bráno jako hlavní chod? A jí se to samotné? Děkuji
-
Cizrna se u nás zabydlela, takže
-
při nejbližší příležitosti vyzkouším,
děkuji -
Fantome, je to pěkný a jednoduchý recept, který zaručeně vyzkouším
K tobě letí 8.bodík
-
Prima recept+
-
takže já tu plechovku cizrny asi přece jenom koupím
-
No,tak to se mi bude k dietě hodit
ukládám a bodíkuju
-
a Vy už to máte zase jako první
, teda paní Jano, že Vy tady u toho čekáte
-
moc pěkné, cizrnu mám ráda
-
Hmm, jako vždy, hodně zajímavé