Zdravý cuketový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenCuketový nákyp je lehký, nadýchaný a plný chuti - ideální způsob, jak využít sezónní zeleninu. Skvěle se hodí jako oběd nebo večeře, a v kombinaci s opečenými brambory…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 573 kJ / 376 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 30,00 g |
– nasycené | 20,00 g |
– nenasycené | 10,00 g |
–– mononenasycené | 9,00 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 1,00 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 1,50 g |
– cukry | 1,50 g |
––– laktóza | 1,25 g |
Cuketový nákyp je lehký, nadýchaný a plný chuti - ideální způsob, jak využít sezónní zeleninu. Skvěle se hodí jako oběd nebo večeře, a v kombinaci s opečenými brambory…
Zapečená jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. Brokolice, brambory a aromatický sýr se pro tuto úpravu velmi dobře hodí. Navíc s bešamelem si skvěle rozumí. Za…
Avokádo je velmi výživné a plné zdraví prospěšných látek. Během chvilky z něj připravíme lahodnou zdravou svačinku. Stačí ho promíchat s pomazánkovým máslem, dochutit a…
Snadný a chutný pokrm hotový během pár chvil. Přesně to jsou zapečené plněné žampiony. V jejich kloboučcích se skrývá náplň ze smetany, sýra a šunky. Vše dochutí…
Mleté maso velmi často zapékáme se smetanou a různým kořením. Šetříme tím čas a navíc máme jistotu, že pokrm nebude vysušený, bude šťavnatý a velikost porce si nabere…
Tento chutný koláč spojuje jemnost cukety s bohatou směsí šunky, sýrů a koření, čímž vytváří lehký a výživný pokrm ideální jako hlavní chod nebo přílohu. Bez mouky,…
Gothaj nakrájíme na širší plátky. Všechny suroviny na těstíčko smícháme a vyšleháme v hustší konzistenci. Kolečka salámu (nebo vepřový lunchmeat) obalíme v těstíčku.…
Vaječné omelety jsou rychlovky, které dokonale zasytí a snesou velkou dávku improvizace. V tomto receptu jsme do rozkvedlaných vajíček přidali strouhaný sýr a rajče a…
Slaný koláč inspirovaný francouzskou klasikou spojuje křehké máslové těsto, svěží zeleninu a jemnou smetanovou náplň. Cuketa, rajčata a bazalka tvoří chutnou letní…
Ocisteny patizon bez jadierok nakrajame na tenke podkovicky a mierne zasypeme vegetou. struhany emental a cesnak vymiesame s 1 vajickom. touto zmesou vzdy potrieme jednu…
Cordon bleu je recept původem z Francie. Za jeho skvělou chutí stojí kombinace telecího masa, šunky a sýra. Šunka a sýr se vloží do kapsy z masa, ta se poté obalí v…
Pomazánka, co bude chutnat všem. Taková je tato směs plná sýru, salámu, vajíčka a papriky. K dochucení postačí trocha bylinek, třeba petrželka nebo pažitka. Na plátku…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky (není potřeba je předvařovat). Zapékací misku vymažeme olejem.Na dno zapékací mísy dáme polovinu brambor, rovnoměrně…
Dáme rozehřát troubu na 180°C. Malý pekáček vymažeme a vysypeme. Nastrouhané cukety osolíme a necháme v cedníku trochu vykapat.Do mísy robota dáme vejce a šleháme do…
Při posezení s přáteli nebo večer u filmu, máme občas chuť na něco slaného, akorát tak do ruky. Tyto šneky připravíte bleskově, i s pečením jsou za 30 minut na stole, a…
Oblíbeným obědem z jednoho pekáčku jsou bez debat francouzské brambory. Plátky syrových brambor proložené sýrem, restovanou směsí s anglickou slaninou a zalité smetanou,…
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme. Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme…
Portobello je dobrou volbou pro milovníky bezmasých pokrmů, kteří touží po plné, výrazné chuti. Tato velká masitá houba opečená do zlatova, se svou šťavnatostí a…
Jemný kuskus, ochucený voňavými houbami a zeleninou, se snoubí s měkkým, do zlatova zapečeným lilkem, čímž vytváří chutný pokrm ideální jako výživný oběd. Rafinovaný…
Křupavá topinka s pikantní směsí zasypaná strouhaným sýrem je oblíbeným pohoštěním například k pivu. Připravit ji můžeme i bez masa - to nahradíme fazolemi. Pikantní…
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na každý položíme plátek slaniny a proužek sýra (Hermelín, Niva, ementál dle chuti). Stočíme do rolky a zpevníme párátkem.…
Troubu předehřejeme na 200°C. Brambory zbavíme slupky, nakrájíme na 5 mm plátky a povařime tři minuty v osolené vodě. Scedíme a necháme trochu zchladnout.Šunku…
Zapékané brambory jsou skvělé a snadné jídlo, do kterého můžeme přidat různé suroviny podle naší chuti. Tentokrát vrstvy brambor proložíme šunkou a sýrem a celé to…
Slaný dort se hodí jak k narozeninám, tak i na jakoukoli další oslavu. Potěšíte jím hlavně masožravce a obecně ty, kteří zrovna nefandí sladkému pečivu.