Motýlci z Provence

sofie1973 Kuchařka: sofie1973

Doba přípravy: 30 min, 2 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
olej
provensálské koření
lžíce másla
5 žampionů (na plátky nebo menší konzerva)
4 plátky sušené šunky
2 sušená rajčata
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso rozkrojíme napůl, ale nedokrojíme, aby nám po rozevření vznikl "motýlek".
    Potřeme olejem a posypeme provensálským kořením. Necháme aspoň 2 hodinky odležet, klidně přes noc.

    Druhý den maso posolíme, na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, na něm z obou stran opečeme maso. Přidáme žampiony, sušenou šunku na proužky a sušená rajčata pokrájená na drobno, trošku podlijeme vodou a necháme podusit. Můžeme dosolit, opepřit a přidat ještě trochu provensálského koření.
    Vodu necháme vydusit a můžeme podávat.

    Příloha: Americké brambory (brambory i se slupkou uvařit ne zcela do měkka, pokrájet podélně na 1/4, přendat na plech s peč. papírem, pokapat olivovým olejem a posypat grilovacím kořením. Péct do křupava - já v plynové troubě asi 30 min. naplno).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Motýlci z Provence

Tématické fráze: kureci motylci kuřecí motýlek recepty recepty provence kuřecí prsa ala provance kuřecí motÿlek kuřecí prsa motylek babicovy smažení motýlci kuřecí prsa provance kuře na motýlka grilované kuře na motýlka kure pecene na motylka recept kuřecí motýlek kuřeci maso motylci recepty kuřecí stehna provence kureci motylci recept recepty - kuřecí prsa - motýlek kuřecí prso provance smažení motýlci kuřecích prsa na motýlka provence fotogalerie