Suroviny
Porce: 2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 467 kJ / 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,40 g |
Tuky | 4,46 g |
Vláknina | 5,10 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 1,74 g |
Sůl | 4,03 g |
Sacharidy | 12,89 g |
Postup přípravy
Vařechou je posuneme na kraj pánve, přidáme olivový olej a do místa, které nám vznikne, vložíme nakrájené papriky, které taktéž orestujeme a suroviny v pánvi spojíme dohromady. Můžeme ještě malinko zakápnout vodou a ještě chvíli vše společně podusit, maximálně 5 minut. Krok 5: Hotové maso s paprikami naložíme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou a ozdobíme kupkou zakysané smetany.
Jako příloha jsou nejlepší brambory předem uvařené ve slupce, které pak oloupeme a okořeníme kořením, které nám zbylo a upečeme v troubě na pečícím papíře.
Zveřejněno 4. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí fajitas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MD4
Moje poznámka
Kuřecí fajitas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9MD4
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 3 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 6 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 7 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 7 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 9 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 10 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 10 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 10 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 11 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 11 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 13 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí fajitas,
fajitas recept,
kuřecí fajitas recept,
fajitas,
koření fajitas,
recept na fajitas,
fajita recept,
fajitas recepty,
kuřecí nudličky fajitas,
co je fajita originál,
fajitas koření,
recept fajítas,
fachitas recepty,
fajito recept,
fachitas,
co je to fajitas,
nudličky fajitas,
kuřecí fajtes,
kuřecí fajtas,
kureci nudlicky s korenim tex mex
Suroviny:
pepř cayenský,
koření oregáno,
římský kmín mletý,
paprika sušená uzená,
sůl,
olej olivový,
paprika,
limetka,
smetana zakysaná
Komentáře (6)
Dnes se k fajitě podává po straně, jako další příloha.
Originál fajita je vždy a jedině z hovězího, ze zcela libového pupku nakrájeného na tenké plátky a na plochém grilu grilovaného.
Fajita se normálně podává s rýží http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=... a fazolemi http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=.... Je to snad podivná kombinace, ale ujišťuju, že se to tak podává a jí.
Na závěr recept od skutečného odborníka na mexickou kuchyni: http://manana.cz/vareni/recept_plain.php?&recepta=...
Vím o čem mluvím, strávili jsme tam hodně času.