Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí fajitas

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

4. 9. 2018 17:49

Suroviny

Porce: 2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie467 kJ / 112 kcal
Bílkoviny2,40 g
Tuky4,46 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 1,74 g
Sůl4,03 g
Sacharidy12,89 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 9. 2018 09:53

BlaV.: Protože koření zde použité se nazývá FAJITAS

BlaV.

15. 9. 2018 04:06

proč se to nejmenuje kuřecí kousky s paprikou a bramborem :-D:-D:-D

Drobek Drobek

5. 9. 2018 09:00

hosta: Drobné upřesnění. Tortilla byla původně aztécký talíř, na ni se jídlo dalo a nakonec se snědla nasáklá šťávou.
Dnes se k fajitě podává po straně, jako další příloha.
Originál fajita je vždy a jedině z hovězího, ze zcela libového pupku nakrájeného na tenké plátky a na plochém grilu grilovaného.
Fajita se normálně podává s rýží http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=... a fazolemi http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=.... Je to snad podivná kombinace, ale ujišťuju, že se to tak podává a jí.
Na závěr recept od skutečného odborníka na mexickou kuchyni: http://manana.cz/vareni/recept_plain.php?&recepta=...
Vím o čem mluvím, strávili jsme tam hodně času.

hosta hosta

4. 9. 2018 22:09

Jana Dorazinová-Remková: to jistě neubere, jen jsem to upřesnila k názvu:-8. Kdysi se název fajitas vztahoval k druhu původního hovězího masa, dnes ke způsobu úpravy a krájení (fajitas = proužky či pásky) a VŽDY se jedná o jídlo zatočené v pšeničné tortille. Takhle je to - určitě výborné - kuřecí maso v Tex-mex koření s paprikami:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 9. 2018 20:59

hosta: Asi ano, já to dělala poprvé. Tortila mi moc nechutná, proto ty brambory a jestli je paprika na tenké nudličky, nebo hrubší, to asi na chuti moc neubere ;-)

hosta hosta

4. 9. 2018 17:56

Jako příloha je nejlepší dobrá rozpečená tortilla;-) Maso i papriky by měly být nakrájeny na úzké nudličky, které dávají pokrmu název:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí fajitas fajitas recept kuřecí fajitas recept fajitas koření fajitas recept na fajitas fajita recept fajitas recepty kuřecí nudličky fajitas co je fajita originál fajitas koření recept fajítas fachitas recepty fajito recept fachitas co je to fajitas nudličky fajitas kuřecí fajtes kuřecí fajtas kureci nudlicky s korenim tex mex

Suroviny: pepř cayenský, koření oregáno, římský kmín mletý, paprika sušená uzená, sůl, olej olivový, paprika, limetka, smetana zakysaná

TopRecepty.cz

Kuřecí fajitas

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9MD4