Kuřecí fajitas

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 20-30 min 2 porce Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

kuřecí maso, nejlépe z prsou, tak 200 g na osobu
Koření:
1/2 lžičky cayenského pepře
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky římského kmínu
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky soli
olivový olej
Dále:
3 papriky - červenou, zelenou a žlutou (já však měla jen oranžovou a červenou)
1 limetka
1 lžíce zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Koření smícháme v nějaké skleničce a zatím odložíme.

  2. Nachystáme 3 druhy paprik (kapií) - červenou, zelenou a žlutou. Já měla jen červenou a oranžovou, víc barev lépe vypadá na talíři.

  3. Maso nakrájíme na nudličky a zprudka je opečeme na oleji, aby se zatáhlo.

  4. Ve chvíli, kdy maso zbělá, je okořeníme kořením ze skleničky, které jsme předem protřepali.
    Vařechou je posuneme na kraj pánve, přidáme olivový olej a do místa, které nám vznikne, vložíme nakrájené papriky, které taktéž orestujeme a suroviny v pánvi spojíme dohromady. Můžeme ještě malinko zakápnout vodou a ještě chvíli vše společně podusit, maximálně 5 minut.

  5. Hotové maso s paprikami naložíme na talíř, pokapeme limetkovou šťávou a ozdobíme kupkou zakysané smetany.
    Jako příloha jsou nejlepší brambory předem uvařené ve slupce, které pak oloupeme a okořeníme kořením, které nám zbylo a upečeme v troubě na pečícím papíře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 543 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí fajitas

  • BlaV.: Protože koření zde použité se nazývá FAJITAS

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    proč se to nejmenuje kuřecí kousky s paprikou a bramborem :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    hosta: Drobné upřesnění. Tortilla byla původně aztécký talíř, na ni se jídlo dalo a nakonec se snědla nasáklá šťávou.
    Dnes se k fajitě podává po straně, jako další příloha.
    Originál fajita je vždy a jedině z hovězího, ze zcela libového pupku nakrájeného na tenké plátky a na plochém grilu grilovaného.
    Fajita se normálně podává s rýží http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=... a fazolemi http://www.grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=.... Je to snad podivná kombinace, ale ujišťuju, že se to tak podává a jí.
    Na závěr recept od skutečného odborníka na mexickou kuchyni: http://manana.cz/vareni/recept_plain.php?&recepta=...
    Vím o čem mluvím, strávili jsme tam hodně času.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jana Dorazinová-Remková: to jistě neubere, jen jsem to upřesnila k názvu:-8. Kdysi se název fajitas vztahoval k druhu původního hovězího masa, dnes ke způsobu úpravy a krájení (fajitas = proužky či pásky) a VŽDY se jedná o jídlo zatočené v pšeničné tortille. Takhle je to - určitě výborné - kuřecí maso v Tex-mex koření s paprikami:-)

    Odpovědět

  • hosta: Asi ano, já to dělala poprvé. Tortila mi moc nechutná, proto ty brambory a jestli je paprika na tenké nudličky, nebo hrubší, to asi na chuti moc neubere ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jako příloha je nejlepší dobrá rozpečená tortilla;-) Maso i papriky by měly být nakrájeny na úzké nudličky, které dávají pokrmu název:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí fajitas fajitas recept kuřecí fajitas recept fajitas koření fajitas recept na fajitas fajita recept fajitas recepty kuřecí nudličky fajitas co je fajita originál fajitas koření recept fajítas fachitas recepty fajito recept fachitas co je to fajitas nudličky fajitas kuřecí fajtes kuřecí fajtas kureci nudlicky s korenim tex mex