Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňáky

Z kysaného zelí můžeme připravit nespočet dobrot. Jednou z nich jsou i bochánky z nekynutého těsta, které naplníme směsí vařených brambor, kysaného zelí, slaniny, klobásy a cibule. Dozlatova upečené bochánky chutnají báječně.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 porcí

20porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme a smícháme je s vymačkaným zelím. Krok 2: Přidáme nadrobno pokrájenou a osmaženou slaninu‚ cibuli a klobásu. Okořeníme, promícháme a necháme vychladnout. Krok 3: Mezitím připravíme těsto. Tuk nastrouháme a s ostatními surovinami vypracujeme. Krok 4: Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Na každý dáme lžičku náplně‚ zabalíme a vytvarujeme bochánky. Můžeme je i potřít rozšlehaným vejcem a posypat kmínem. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova.

TIP: Další dobroty z kysaného zelí

Zveřejněno 12. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zXl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňáky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zXl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, zelí kysané, slanina, cibule, klobása, sůl, pepř mletý, majoránka, tuk ztužený, mouka hladká, voda, vejce, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu