Zelňáky
Placky z kysaného zelí s uzeninou, pocházející z jižních Čech, to jsou zelňáky. Můžete je konzumovat buď teplé, nebo studené, jako svačinu. Společně s dobře vychlazeným pivem, budou ideální jako občerstvení k fotbalovému, či hokejovému zápasu.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 615 kJ / 864 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,36 g |
Tuky | 56,12 g |
Vláknina | 14,00 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 5,84 g |
Sůl | 14,42 g |
Sacharidy | 29,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K zelňákům doporučuji pivo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2013 11:45
Právě jsem je dodělala a jsou skutečně moc dobré
29. 4. 2013 18:31
Jednoduche,rychle a hlavne vyborne
1. 9. 2012 11:12
Blansch: ... ale v tomto receptu brambory nejsou ... tyto placky jsou ze zelí
31. 8. 2012 17:41
Zdravím, také dělám už léta a vždy osvědčeno. Dávám 500g hr.mouky na 1kg vařených brambor a přidávám jeden tvaroh ve vaničce a cibuli na kostičky. Je to taková dobrota, že sníme všechny placky ve dvou na posezení
28. 12. 2010 16:47
Výborný, rychlý, jednoduchý recept. Rozhodně bodík!
30. 9. 2010 11:16
Mám vyzkoušené a jsou výborné! Přitom je to tak jednoduchý recept.
Díky za něj a posílám bodík.
Díky za něj a posílám bodík.
15. 9. 2010 22:08
Je fakt, že u nás na Zlínsku se nedělávají...dnes jsem je udělala poprvé a budeme je dělat fakt častoNabídla jsem i tchyni ( také nevěděla, co to zelňáky jsou) a i jí moc chutnalo! Posíláme bodík!
5. 8. 2010 22:55
Díky za chválu. Jsem ráda, že chutnalo a že bude chutnat.
2. 8. 2010 12:36
Tož ty musiju byt fajne Určitě si zrobim, děvucho +8
29. 7. 2010 14:43
mňam
29. 7. 2010 14:42
Dnes jsem dělala, jen dovitř jsem dala celý plátek uzené krkovičky. Moc dobré
11. 11. 2009 23:33
13. 7. 2009 08:10
Papričko, vypadá to úžasně. Rádi chodíme s manželem na pivko a posedět s přáteli, tak určitě udělám. Zajímavá je i varianta od Jendy, jen už mi to trošku víc připomíná bramborák. Bibinko a ty se nám také pochlub, jak děláš ty?
A bodík letííííí
A bodík letííííí
12. 7. 2009 20:22
Není to tak dlouho, co tady zelové placičky byly. http://www.toprecepty.cz/recept/5296-zelove-placic...
12. 7. 2009 19:43
Také jsem už zelňáky dělala, ale z jiného těsta, pekla jsem je v troubě, ale tyto vypadají ještě lepší Musím je brzy udělat Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Banana split
Přidáno před 9 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 23 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 23 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Právě bylo uvařeno:
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 1 hodinou
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 1 hodinou
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 2 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 2 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 3 hodinami
Hrníčková tvarohová bábovka
Kosice uvařila před 3 hodinami
Rýžový nákyp
Kikaa uvařil před 4 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
eliskac uvařila před 4 hodinami
Mleté maso ve smetanové omáčce
mafinka888 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Další recepty
Tématické fráze: zelňáky recept na pravé zelňáky zelnaky recept zelove placky zelňáky z kysaného zelí recept na zelnaky výborné zelňáky top recepty zelnáky recept zelňáky zelnak recepty.cz zelnáky recepty zelňáky zelňák recept zelňáky z vařeného zelí recepty na zelnáky zelové karbenátky zelňáky z tvarohu kynuté zelňáky zelňáky recepty zelňáky v troubě
Suroviny: zelí kysané, uzenina, vejce, mouka polohrubá, sůl, kmín celý, olej
Zelňáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q1ol
16 názorů