Bramborové zelňáky

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 35 minut 20-25 ks Bramborová jídla 22 názorů

Suroviny

1 sklenice kyselého zelí 680 g
hladká mouka kolik bude třeba
3 brambory(syrové,nebo vařené)
škvarky se sádlem
drcený kmín
1 vejce
česnek(kolik kdo má rád)
trochu mléka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší míse si smícháme překrájené zelí, nastrouháme brambory, pak mouku, vejce, trochu mléka, škvarky se sádlem nakrájené na menší kousky(nebo pomleté), kmín a sůl, všechno promícháme a dáme na pomoučený vál.

  2. Směs pak hněteme na těsto, které budeme moci válet, můžeme přidat mléko(pokud bude tuhé) nebo mouku (pokud bude řidší).

  3. Těsto pak rozválíme na placku-stále posypáváme moukou, aby se nám nelepilo k válečku a pak vykrajujeme zelňáky (já to dělám sklenicí, kterou před každým vykrojením "namočím" do mouky a upečeme v troubě na plechu.

Poznámka

Bylo mi líto zbylých brambor od oběda a zelňáky jsem chtěla udělat, tak jsem spojila oboje účelně a bingo, vyšlo to dobře!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové zelňáky

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Kroupovko, tady v jižních čechách jsou hodně rozšířený a tobě děkuju, potěšilo mě to:yes:;-)

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka

    Bibi, až do svatby jsem nevěděla, co to zelňáky jsou. Manžel je z ČB a dělal jich na svatbu 100 (ty klasické bez brambor, jen mouka, zelí škvarky) Zmizely mezi prvními a všichni kamarádi z Prahy si na ně brali recept a nikdo je neznal. Zelňáky jsme rozšířili mezi 8 našich známých a děláme je dodnes. Je to nejlepší co znám, k pivu, vínu i jinak.

    Odpovědět

  • evík evík

    Bibinko, zelňáčky jsem zkoušela jen tak pro sebe a tento týden je bude mít rodina k "vepřovému kolenu jedna báseň" od Dr. Holuba. Jsou výtečné a Tobě letí 15 bodík.:-p:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Bibi:-Kzelí - škvarky:-pbáječná kombinace, a to bez legrace:-p je to jídlo pro všechny generace:yes:a já posílám 14.tého boda přece;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Bibi - tak to jo ;-), díky:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Maris, to je mouka, jak jsem podsypala vál, když jsem vykrajovala:-))

    Odpovědět

  • misza misza

    Krásné, fin.nenáročné a určitě výborné:-* +13 :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Všem vám velmi,velmi děkuji a ani jsem nečekala, že budou mít Bramborové zelňáky takový ohlas-potěšili jste mě a za to díky;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Janinko-Bábinko. To je zase recept, který mi sedí. Bude to super i jako příloha třeba k uzenému. Už moje fantazije maká na plno a ty máš +bodík č.11

    Odpovědět

  • maris maris

    Vypadá to moc dobře, Bibi, co je to na nich to bílé ? Určitě vyzkouším, ale bez škvarků, ty my moc nemusíme a Tobě posílám +:yes::-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Se zelím mi chutná vše, aspoň na jednu placičku "vnutila" bych se :-p:-);-)Dávám 9. bodík za jeden zelňáček.:-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Mňam :-p:-p :yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já si ráda škvarky seženu. Plus, Bibi;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • hugou hugou

    díky bibinko za odpověd,zítra je vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    BIBINKO, to jsem ještě nejedla, určitě zkusím!:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: zelnaky z kyseleho zeli zelnáky z kysaného zelí na plech zelňáky zelňáky s bramborem bramboráky zelňáky zelnáky nam plech zelňáky na plech bramboráky ze zelí zelňáky z kyselého zelí na plech bramborové zelňáky s uzeným masem recept zelňáky s bramborama zelňáky z bramborového těsta zelňáky z trouby zelnaky na plechu nejlepší zelňáky jak udelat zelnaky bramboraky z kyselého zeli zelňáky ze syrových brambor zelňáky brambory na plech zelňáky s kysaným zelím

Zapomněl/a jsem heslo