Pikantní ragú ze zajíce
Zaječí maso patří dnes již mezi zřídka používané v našich kuchyních, což je veliká škoda. Pokud se vám do rukou dostane pár výborných zaječích stehen, připravte je s houbami a zeleninou v chutné ragú podle následujícího receptu.
Postup přípravy
Krok 1: Na lžíci oleje osmahneme zaječí stehna ze všech stran dozlatova. Stehna osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu.
Krok 2: Zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí do měkka asi 1-1,5 hodiny. Z měkkých stehen odstraníme kosti a maso natrháme.
Krok 3: Na lžíci oleje restujeme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme na klínky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené houby, papriky a na kolečka nakrájenou mrkev. Podlijeme vývarem z dušení (dáme ho tolik, kolik chceme mít omáčky) a dusíme do změknutí zeleniny.
Krok 4: Nakonec přidáme rajčatový protlak, zaprášíme hladkou moukou a povaříme ještě asi 15 minut. Přidáme natrhané maso ze stehen a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní ragú ze zajíce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW5vq
Moje poznámka
Pikantní ragú ze zajíce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW5vq
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 6 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 10 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 14 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 5 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 8 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 9 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 10 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 10 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 11 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 11 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 12 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Suroviny:
maso zaječí,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
paprika čerstvá červená,
protlak rajčatový,
mrkev,
slanina,
houby,
olej,
mouka hladká,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
koření na zvěřinu
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.