Falešný zajíc

marketa12 Kuchařka: marketa12

4 porce Mleté maso 6 názorů

Suroviny

1 starší houska
2 cibule
600 g mletého masa mix
2 vejce
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
2 lžičky ostré hořčice
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
2 lžíce oleje
1 rajče
125 ml masového vývaru
75 g zakysané smetany
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Housku namočíme zhruba na 10 minut do vody a pak ji dobře vymačkáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mleté maso smícháme s houskou, cibulí, vejci, petrželkou, hořčicí a dobře prohněteme. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.

  2. Ze směsi vytvarujeme podélný bochník. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Na pánvi rozpálíme olej a bochník sekané na něm ze všech stran dobře opečeme. Vložíme do pekáče a dáme zhruba na hodinu péct do horké trouby.

  3. Rajče omyjeme, okolí stopky vykrojíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájené rajče smícháme s masovým vývarem a během pečení maso poléváme. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky. Omáčku smícháme se zakysanou smetanou,osolíme,opepříme. Jako příloha se hodí bramborová kaše a čerstvý salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Falešný zajíc

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: Neopékala, casínečko, neopékala, přijde mi to zbytečné, když to udělá trouba. :-D:-D:-D
    Ale všechno ostatní je autentické. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    "...bochník sekané ze všech stran na oleji dobře opečeme..."
    tejaja: A opékala bochník sekané ze všech stran na oleji, opékala?:-))
    Možná proto to hanes24: zatím nedělal...
    Já bych to tak taky nedělal...
    Leda bych z toho falešníka dělal karbanátky:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Keď tu bol vložený tento recept, aj ja som sa divila, prečo zajac. A čo sa nestalo...minulý týždeň som pozerala svoje staré zošity s receptami a v zošite č.6 na mňa vykukol...správne, "Falošný zajac". Presne tento recept s týmto názvom tam mám napísaný, a vzhľadom k číslu zošita už dobrých 20 rokov. :-D:-D:-D Tak zajac je tu :-D;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    udělám:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-S Také nevidím žádnou souvislost mezi obyčejnou sekanou na smetaně a zajícem na smetaně, i když falešným. :-(

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-O Proč zrovna zajíc :-?:-D

    Odpovědět

Tématické fráze: recep na zajíce sekaná ze zajíce recep na pečeni zajice falešný zajíc na smetaně zajíc na smetaně videorecept top recepty zajíc recept falešný zajíc na smetaně zajíc na smetaně falešný zajíc na černo falosny zajac recept jednoduchy zajic recep

Zapomněl/a jsem heslo