Hráškové suflé
Suflé je nadýchaná francouzská specialita, která při pečení díky sněhu z bílků velmi rychle nabyde. Jíme ho ještě horké. Základ suflé tvoří bešamel, do kterého vmícháme ostatní suroviny včetně sněhu a nakonec upečeme.
Postup přípravy
Krok 1: Hrášek vysypeme na sítko, prolijeme ho horkou vodou a necháme okapat.
Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku, po chvilce mléko. Uvaříme bešamel a necháme ho zchladnout.
Krok 3: Do něj za stálého míchání přidáme žloutky, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, chilli podle chuti, hrášek a najemno nasekanou petrželku. Vše promícháme a nakonec zlehka zapracujeme bílkový sníh.
Krok 4: Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme připravenou směsí.
Krok 5: Zapékáme v troubě při 180 °C asi 20 minut.
Zveřejněno 25. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hráškové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJ7w
Moje poznámka
Hráškové suflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPJ7w
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 17 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 18 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 18 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 20 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 6 minutami
Hrníčková bábovka
Barun před 36 minutami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 53 minutami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 2 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 3 hodinami
Klobásníky
Krista56 před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
HarryHole před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 5 hodinami
Suroviny:
hrášek mražený,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
vejce,
sýr nastrouhaný,
sůl,
pepř mletý,
chilli,
petrželka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.