Segedínský guláš
Segedínský guláš je tradičním pokrmem maďarské kuchyně. Guláš, skládající se z dušeného vepřového masa, kysaného zelí a smetany, má zajímavou nakyslou chuť, která je ještě výraznější druhý den po uvaření.
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v rozehřátém sádle ji osmažíme dozlatova.
Krok 2: Přisypeme papriku, přidáme maso, kmín a krátce orestujeme. Podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme žebra a vše společně dusíme.
Krok 3: Kysané zelí scedíme, překrájíme a přidáme k poloměkkému masu. Dusíme společně do změknutí. Osolíme a opepříme.
Krok 4: Ve smetaně rozšleháme mouku a záklechtkou zahustíme guláš. Vaříme 15 minut. Guláš podáváme s chlebem nebo houskovými knedlíky.
Zveřejněno 10. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0gO
Moje poznámka
Segedínský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0gO
Nejnovější recepty
Italský kaštanový koláč
Přidáno před 15 minutami
Mrkvová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí quesadilla
Přidáno před 3 hodinami
Vínové cukroví
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové placky se škvarky podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Polévka kulajda se zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá roláda pro začátečníky
Lada Kašparová před 8 minutami
Jablečný páj - koláč
Jan Nemec před 29 minutami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 55 minutami
Kachna bez práce
Zaneta34 před 58 minutami
Hamburgerové bulky
Zelnak před 2 hodinami
Pomalá kachna
dalibor57 před 4 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Barča před 14 hodinami
Plovdivské maso
zvon23 před 14 hodinami
Buřtgulášek z točeňáku
janmericka87 před 17 hodinami
Jablečné krémové řezy
Jitinka před 18 hodinami
Suroviny:
maso vepřové,
žebra uzená,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
zelí kysané,
smetana,
mouka hladká,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.