Zelňačka z uzených žeber
Recept ještě nebyl hodnocenDobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 460 kJ / 110 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 2,50 g |
– nenasycené | 5,20 g |
–– mononenasycené | 4,20 g |
–– polynenasycené | 1,00 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dobře omytá žebra dáme vařit do studené vody. Když jsou žebra uvařená, vyndáme je z hrnce a obereme z nich maso. Zárověň uzený vývar přecedíme do jiného hrnce a dáme do…
Recept na polévku, která zasytí i početnou rodinu. Připravíme ji z uzených žeber a fazolí, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Na přípravu nám sice trochu času zabere…
Dáme vařit uzená žebra, přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu a pozvolna vaříme cca 60 minut, až je maso měkké.Po uvaření maso obereme od kosti a vložíme do vývaru,…
Pojďme si zavzpomínat a připravit si šunkofleky - výborné, syté jídlo, které většina z nás zná již od dětství. Těstoviny, zapečené s uzeným masem a cibulí, zalité…
Oblíbená klasická chutná zapečená dobrota. Těstoviny s uzeným masem a cibulkou, zalité v troubě dobře ochucenou vaječnou směsí lákají vůní i vzhledem ke stolu. Zasytí i…
Cibuli nakrájíme na kostičky, dýni vydlabeme a nakrájíme spolu s bramborem na kostky.Rozehřejeme máslo, zesklovatíme na něm cibuli a přidáme dýni s bramborem.Orestujeme,…
Hutná, sytá polévka vonící uzeným masem a česnekem přijde vždy k chuti. Navíc tolik potřebné luštěniny se v našem jídelníčku objevují tak málo, přestože jsou považovány…
Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným pěkně prorostlým bůčkem nebo obojím) a kořením. Pokud je kysané zelí velmi kyselé, tak ho část…
V tlakovém hrnci na oliv. oleji osmažíme česnek a cibulku pokrájenou na kostičky. Přidáme žebra, hrách, kostku vývaru a podlijeme 1 litrem vody. Uzavřeme a vaříme 10…
Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. V tlakáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme,…
Do studené vody dáme vařit žebra spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí, kořením a solí - vařila jsem v tlakovém hrnci asi hodinku. Mezi tím jsem si propláchla…
Maso zalijeme vodou, uvaříme, obereme a nakrájíme.Kysané zelí scedíme, pokud je třeba propláchneme, v hrnci zalijeme vodou a uvaříme.Ve druhém hrnci osmahneme drobně…
Dáme vařit žebra. Uvařená žebra vyjmeme a do uzeného vývaru dáme vařit vyprané brambory ve slupce. Brambory před vařením trochu popícháme vidličkou. Krásně nasají uzenou…
Uzená žebírka vložíme do papinového hrnce, přidáme mrkve, petržel a cibuli a zalijeme asi třemi litry studené vody, snad trošku osolíme. Já osolila až se polévka uvařila…
Zapékací nádobu vytřeme olejem, na dno poházíme nakrájenou cibuli na měsíčky, česnek na plátky, pak si oloupeme brambory, nakrájíme si je na kolečka do mísy, přidáme…
V misce si připravíme marinádu. Do misky nalijeme olej a smícháme s prolisovaným česnekem a najemno nastrouhaným zázvorem (zázvor nejdřív zbavit kůry). Směsi děláme…
Nejprve uvaříme uzená žebra, necháme část uzeného vývaru a dáme stranou, z ostatního si můžeme udělat polévku. Dál nakrájíme kapustu na proužky jako zelí, slaninu také…
Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme. Žebra, dýni, stroužky česneku a…
Cibuli na větší kousky a česnek na plátky osmažíme na sádle, přidáme maso na větší kousky, kosti v uzených a hovězích žebrech necháme.Přidáme veškeré koření a vše ještě…
Nejprve dáme vařit omytá žebra s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Vaříme v tlakovém hrnci 25-30 minut doměkka.Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou…
V kastrůlku zpěníme na trošce sádla jednu cibuli. Potom přilijeme cca 1,2 litru horké vody z konvice a vložíme uzené kosti s masem. Necháme chvilku (cca 20 minut)…
Žebra i krky si uvaříme v osolené vodě s drobně nakrájenou cibulkou a česnekem, po uvaření maso vyndáme a kdo chce obere kosti a nakrájí maso do polévky. Pak zavaříme…
Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě. Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými…
Uděláme směs z koření, sójovky, oleje a medu, žebra v ní důkladně obalíme a necháme marinovat alespoň do druhého dne. Druhý den pečeme na 150°C cca hodinu a půl, dokud…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno 16. 9. 2024 15:16