Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náš segedínský guláš

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

andy.333

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 620 kJ /
865 kcal
Bílkoviny107,40 g
Tuky24,00 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 243 mg
Sodík 8,22 g
Sůl20,55 g
Sacharidy41,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí scedíme, necháme okapat a pokud je dlouhé, tak ho překrájíme. Krok 2: Nakrájíme cibuli,necháme orestovat a přidáme maso nakrájené na kostičky. Krok 3: Podlijeme vodou a necháme dustit. Krok 4: Když je maso měkké, dolijeme vodu a přidáme zelí, koření, papriku a Masox. Krok 5: Povaříme a až je zelí měkké, přidáme trošičku sladké smetany na zjemnění a zahustíme (já zahušťuji vodou s moukou).

Zveřejněno 25. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náš segedínský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkM1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Náš segedínský guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkM1

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

rihana:Aj s tými 2 Masoxami?;-)

Výborný, přesně tak ho dělám i já. Nechápu některé komentáře, postup je přesný.

Anastázia z Bratislavy 29. 4. 2013 18:40
jarda Kadic:

Ja som nikde nepoužila výraz "hnusné".

Anastázia z Bratislavy: já zahušťuji chlebem,nevím,co se ti na chlebu nezdá . A samozřejmě,svíčkovou zahušťuji moukou se smetanou a za hnusné to nepovažují,hnusné by to bylo,kdyby to byli řídké.

Anastázia z Bratislavy 29. 4. 2013 16:00
jarda Kadic:

Nejedná sa tak o to, že iný kraj, iný mrav, skôr o to, že je to zdravšie a podľa tých, čo dnes už varia len takto, omnoho chutnejšie (ja patrím samozrejme k ním). Takže nemala som na mysli variť tak, ako v Maďarsku, ale variť chutnejšie a zdravšie. Mnohí si určite myslia, že keď je hranica s Maďarskom temer v Bratislave, tak som tým ovplyvnená. Ohlásila som sa na recept s gulášom a tak vznikol celý komentár. Tradícia, aby lyžica v tanieri stála, je dúfam už za nami.
S tým chlebom si to jednoducho neviem predstaviť, podľa mňa zmení chuť gulášu o 180º a výsledok musí by úplne iný, než je všetkým známa chuť gulášu.

Anastázia z Bratislavy: Ano ,když si dáte v Maďarsku guláš,je to vlastně hustá polévkaAle musím říci,že výborná.Nevím,jak to ti Maďaři udělají,že vlastně z těch samých surovin,které jsou k dostání i u nás udělají takovou baštu.Ale ten chleba na zahušťování já nezatracuji, prostě jiný kraj,jiný mrav,a i jídla jsou prostě odlišná,jinak bychom jedli všechno “unifikované“a toho se teda dožít nechci;-);-);-);-);-);-)

Anastázia z Bratislavy 28. 4. 2013 17:22
Iljusa:
V Maďarsku sa žiadny guláš nezahusťuje a teda Segedínsky tiež nie.
Skúste raz navariť napr. Segedínsky guláš bez zahustenia a až potom zistíte, že je to s prepáčením svinstvo miešať múku do každého jedla.
Tradície v našich kuchyniach (mám na mysli tak českú ako aj slovenskú) sa viažu na obdobie, kedy bol nedostatok potravín, prevažovala manuálna práca a preto sa jedlá zahusťovali, aby sa "naplnil" žalúdok akýmikoľvek kalóriami. Tradície stravovania zostali ale ľudia pracujú manuálne podstatne menej, alebo nie tak namáhavo ako kedysi, keď neexistovali pomocné stroje a preto potrebovali prijať viac kalórií. Dnes, keď prakticky väčšina obyvateľstva sedí celý deň na ri.., je obézna, prakticky sa nepohybuje (česť výnimkám), všetky "tradičné" zahusťované jedlá nemajú zmysel. Okrem toho sú ďaleko chutnejšie bez zahustenia (dokonca sa tu dajú nájsť recepty so zahustením gulášu s chlebom. To je skutočný zločin! Jedno je guláš a druhé je chlieb.)

Budu-li začínající kuchař(ka), podle tohoto receptu nic neuvařím. Čím mám zahustiti omáčku???

To je přesně ono :-D Krásná fotka u nesmyslného receptu. pak člověk, který vařit neumí, se bude divit, že mu to nevyšlo tak, jako na fotografii :-D

andy333.: Trochu mi neni jasne, proc davate koreni az po zmeknuti masa, ja osobne davam na zacatku. Gulas tim jen ziska na chuti,rozhodne papriku, bych dala uz do zakladu. Tez nevim, co je kapka smetany, neb na uzasnem fotu Anny Kocikove, te smetanky je vice nez kapka. A to zeli bych pridala o neco drive, nez je maso mekke, mela bych obavu, ze se rozpadne, to prevarena kotleta obycejne dela. Predpokladam, ze zahustujete moukou, to znamena dalsi vareni, min.15min. Doufam, ze to nechapete jako "rejpani", tak to opravdu neni mysleno.

Hodnotím kladně, komentáře netřeba:-)):-)):-)):yes:

Tretí recept, tretí raz masox. To je reklama na masox?

Vypadá krááásně, držím dietu a jenom tady sedím s vyplazeným jazykem :-p :-D

mnam :yes:taky bych si dala:)jen ne cesnek :-8 ted v tehotenstvi mi hrozne vadi:-8:-8

Hani,posílám bodík a přidáván foto dobroty,která chutná i nám;-):yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
segedinský guláš, jaké maso na segedínský guláš, jak vařit segetínský guláš, segedínský guláš z kotlety, jaké maso na segedín, jak varit segedinsky gulas, segedinsky gulas recept, jaké vepřové maso na guláš, jake maso na gulas, segedínský guláš z vepřové kotlety, segedínský guláš se smetanou, segedín z kotlety, recepty na segedínský guláš, uzasnej segedínský gulas, gulas z kotlety, segedínský guláš z vepřového, segedinký guláš, recepty segedin guláš, segedin gulas, segedínský guláš -recept

Suroviny:
zelí kysané, kotleta vepřová, masox, paprika sušená sladká, koření nové koření, bobkový list, kmín celý, sůl, smetana sladká, cibule, česnek, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu