Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Náš segedínský guláš

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 4. 2013 10:03

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 620 kJ / 865 kcal
Bílkoviny107,40 g
Tuky24,00 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 243 mg
Sodík 8,22 g
Sůl20,55 g
Sacharidy41,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Lalina

5. 1. 2016 14:31

rihana:Aj s tými 2 Masoxami?;-)

rihana

4. 1. 2016 16:25

Výborný, přesně tak ho dělám i já. Nechápu některé komentáře, postup je přesný.

Anastázia z Bratislavy

29. 4. 2013 17:40

jarda Kadic:

Ja som nikde nepoužila výraz "hnusné".

jarda Kadic jarda Kadic

29. 4. 2013 16:02

Anastázia z Bratislavy: já zahušťuji chlebem,nevím,co se ti na chlebu nezdá . A samozřejmě,svíčkovou zahušťuji moukou se smetanou a za hnusné to nepovažují,hnusné by to bylo,kdyby to byli řídké.

Anastázia z Bratislavy

29. 4. 2013 15:00

jarda Kadic:

Nejedná sa tak o to, že iný kraj, iný mrav, skôr o to, že je to zdravšie a podľa tých, čo dnes už varia len takto, omnoho chutnejšie (ja patrím samozrejme k ním). Takže nemala som na mysli variť tak, ako v Maďarsku, ale variť chutnejšie a zdravšie. Mnohí si určite myslia, že keď je hranica s Maďarskom temer v Bratislave, tak som tým ovplyvnená. Ohlásila som sa na recept s gulášom a tak vznikol celý komentár. Tradícia, aby lyžica v tanieri stála, je dúfam už za nami.
S tým chlebom si to jednoducho neviem predstaviť, podľa mňa zmení chuť gulášu o 180º a výsledok musí by úplne iný, než je všetkým známa chuť gulášu.

jarda Kadic jarda Kadic

29. 4. 2013 12:44

Anastázia z Bratislavy: Ano ,když si dáte v Maďarsku guláš,je to vlastně hustá polévkaAle musím říci,že výborná.Nevím,jak to ti Maďaři udělají,že vlastně z těch samých surovin,které jsou k dostání i u nás udělají takovou baštu.Ale ten chleba na zahušťování já nezatracuji, prostě jiný kraj,jiný mrav,a i jídla jsou prostě odlišná,jinak bychom jedli všechno “unifikované“a toho se teda dožít nechci;-);-);-);-);-);-)

Anastázia z Bratislavy

28. 4. 2013 16:22

Iljusa:
V Maďarsku sa žiadny guláš nezahusťuje a teda Segedínsky tiež nie.
Skúste raz navariť napr. Segedínsky guláš bez zahustenia a až potom zistíte, že je to s prepáčením svinstvo miešať múku do každého jedla.
Tradície v našich kuchyniach (mám na mysli tak českú ako aj slovenskú) sa viažu na obdobie, kedy bol nedostatok potravín, prevažovala manuálna práca a preto sa jedlá zahusťovali, aby sa "naplnil" žalúdok akýmikoľvek kalóriami. Tradície stravovania zostali ale ľudia pracujú manuálne podstatne menej, alebo nie tak namáhavo ako kedysi, keď neexistovali pomocné stroje a preto potrebovali prijať viac kalórií. Dnes, keď prakticky väčšina obyvateľstva sedí celý deň na ri.., je obézna, prakticky sa nepohybuje (česť výnimkám), všetky "tradičné" zahusťované jedlá nemajú zmysel. Okrem toho sú ďaleko chutnejšie bez zahustenia (dokonca sa tu dajú nájsť recepty so zahustením gulášu s chlebom. To je skutočný zločin! Jedno je guláš a druhé je chlieb.)

Iljusa Iljusa

26. 4. 2013 07:46

Budu-li začínající kuchař(ka), podle tohoto receptu nic neuvařím. Čím mám zahustiti omáčku???

x.XXX.x x.XXX.x

26. 4. 2013 06:47

To je přesně ono :-D Krásná fotka u nesmyslného receptu. pak člověk, který vařit neumí, se bude divit, že mu to nevyšlo tak, jako na fotografii :-D

Jitkas

26. 4. 2013 06:27

andy333.: Trochu mi neni jasne, proc davate koreni az po zmeknuti masa, ja osobne davam na zacatku. Gulas tim jen ziska na chuti,rozhodne papriku, bych dala uz do zakladu. Tez nevim, co je kapka smetany, neb na uzasnem fotu Anny Kocikove, te smetanky je vice nez kapka. A to zeli bych pridala o neco drive, nez je maso mekke, mela bych obavu, ze se rozpadne, to prevarena kotleta obycejne dela. Predpokladam, ze zahustujete moukou, to znamena dalsi vareni, min.15min. Doufam, ze to nechapete jako "rejpani", tak to opravdu neni mysleno.

hanes24 hanes24

26. 4. 2013 02:14

Hodnotím kladně, komentáře netřeba:-)):-)):-)):yes:

Lalina

26. 4. 2013 01:32

Tretí recept, tretí raz masox. To je reklama na masox?

MoniqueLaMutti MoniqueLaMutti

25. 4. 2013 15:56

Vypadá krááásně, držím dietu a jenom tady sedím s vyplazeným jazykem :-p :-D

MISI-NNKA MISI-NNKA

25. 4. 2013 15:08

mnam :yes:taky bych si dala:)jen ne cesnek :-8 ted v tehotenstvi mi hrozne vadi:-8:-8

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 4. 2013 14:48

Hani,posílám bodík a přidáván foto dobroty,která chutná i nám;-):yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedinský guláš jaké maso na segedínský guláš jak vařit segetínský guláš segedínský guláš z kotlety jaké maso na segedín jak varit segedinsky gulas segedinsky gulas recept jaké vepřové maso na guláš jake maso na gulas segedínský guláš z vepřové kotlety segedínský guláš se smetanou segedín z kotlety recepty na segedínský guláš uzasnej segedínský gulas gulas z kotlety segedínský guláš z vepřového segedinký guláš recepty segedin guláš segedin gulas segedínský guláš -recept

Suroviny: zelí kysané, kotleta vepřová, masox, paprika sušená sladká, koření nové koření, bobkový list, kmín celý, sůl, smetana sladká, cibule, česnek, mouka

TopRecepty.cz

Náš segedínský guláš

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lkM1