Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Křehké linecké sušenky dostávají tajemný kabátek – čarodějnické motivy promění klasiku v zábavné pečení pro malé i velké. Ať už je ozdobíte duchem nebo netopýrem, spojení jemného máslového těsta a kouzelného tvaru okouzlí nejen na Halloween.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 170 °C.
Krok 2: V míse smíchejte mouku, moučkový cukr a vanilkový cukr. Přidejte změklé máslo, žloutky a citronovou šťávu. Rychle vypracujte hladké těsto.
Krok 3: Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
Krok 4: Těsto vyválejte na pomoučeném povrchu na tloušťku asi 5 mm.
Krok 5: Pomocí halloweenských vykrajovátek vytvořte sušenky ve tvaru dýní, duchů nebo netopýrů.
Vykrojené tvary přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Pečte zhruba 8–10 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
Vykrojené tvary přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Krok 6: Pečte zhruba 8–10 minut, dokud nejsou lehce zlatavé.
Zveřejněno 10. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zLz
Moje poznámka
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68zLz
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 8 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 8 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 14 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 14 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 14 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 15 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 15 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
šťáva citronová
Komentáře (2)