Třešňový džem s rumem
Příprava domácího džemu je skvělý způsob, jak si uchovat chuť léta i do chladných zimních dnů. Džem z vyzrálých třešní s kapkou rumu dodá dezertům jedinečnou chuť a výborný je i jen tak na čerstvém pečivu.
Postup přípravy
Krok 1: Třešně vypeckujeme, omyjeme a nakrájíme na kousky.
Krok 2: Třešně vložíme do hrnce, vmícháme želírovací cukr, vše nahrubo rozmixujeme a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme zhruba 5-10 minut.
Krok 3: Poté přilijeme rum dle chuti, směs znovu (tentokrát najemno) rozmixujeme ponorným mixérem a zkusíme, zda džem hezky želíruje. Pokud ne, přidáme trochu kyseliny citronové.
Krok 4: Čisté vyvařené sklenice naplníme džemem, uzavřeme je, obrátíme na 5 minut dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 9. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Třešňový džem s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWvjY
Moje poznámka
Třešňový džem s rumem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWvjY
Nejnovější recepty
Grilované vepřové steaky s česnekovými výhonky
Přidáno před 1 hodinou
Masová haše se šťouchaným bramborem
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta s uzeným lososem a sýrem cottage
Přidáno před 2 hodinami
Míchaná vajíčka s česnekovými výhonky na jednohubky
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky z toustového chleba s česnekovými výhonky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlový rebarborový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švédský rybí salát
prokesova před 1 hodinou
Kinder řezy
anickapp před 2 hodinami
Vuřt guláš
LendaRys před 2 hodinami
Jemná sýrová polévka s fazolkou
Kajkajak před 2 hodinami
Mleté maso ve smetanové omáčce
Iveta. před 3 hodinami
Kančí po cikánsku
capek před 4 hodinami
Rajská omáčka v pomalém hrnci
radekfiala před 4 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Raddkaa před 5 hodinami
Mrkvový krém s kari
Jan Nemec před 17 hodinami
Třešňové muffiny s čokoládou
xjanax před 18 hodinami
Suroviny:
třešně,
cukr želírovací,
rum,
kyselina citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.