Jak připravit třešňový džem? Zužitkujte úrodu třešní na tuto báječnou pochoutku
Výtečný třešňový džem má temně vínovou barvu a chutná skvěle na chlebu s máslem či v jogurtu. Výborně se hodí jako náplň do taštiček, palačinek nebo do jiných moučníků. Úrodu třešní můžeme zpracovat na velmi rychlý džem.
Třešňový džem můžeme připravit naprosto jednoduše pouze z vypeckovaných třešní, želírovacího cukru a kyseliny citrónové. Džem připravíme dokonce bez zavařování, vystačíme si s pouhým naplněním a otočením skleničky dnem vzhůru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit třešňový džem
Na tuto dobrotu si připravíme následující suroviny: 1 kg vypeckovaných třešní, 500 g želírovacího cukru 2:1 a 1 lžičku kyseliny citrónové.
- 1 kg vypeckovaných třešní buď nakrájíme na malé kousky nebo rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Třešně vložíme do většího hrnce, přidáme želírovací cukr i kyselinu citrónovou a vaříme na mírném stupni.
- Za stálého míchání přivedeme do bodu varu a provaříme ještě 5 minut. Poté odstavíme a sesbíráme z povrchu přebytečnou pěnu.
- Džem plníme do sterilních skleniček. Po naplnění řádně utáhneme víčko a otočíme skleničky dnem vzhůru. Po 5 minutách je otočíme zpět a necháme vychladnout.
Pokud očekáváte i velkou úrodu jahod, podle následujícího videoreceptu si snadno můžete připravit i jahodový džem. Napište nám do komentáře, jak se vám povedl.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 19 minutami
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno před 11 hodinami
Brokolicové suflé
Přidáno před 12 hodinami
Vláčný koláč s jablky a povidly
Přidáno před 16 hodinami
Zeleninové placičky s cuketou a koriandrem
Přidáno před 16 hodinami
Cappuccino dort
Přidáno před 20 hodinami
Komentáře