Kančí po cikánsku

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 100 min 2 porce Jiné maso 26 názorů

Suroviny

500 g kančí plece
30 g sádla
50 g anglické slaniny
1 větší cibule
4 stroužky česneku
sladká paprika
pálivá paprika
kmín
tymián
celý pepř
nové koření
bobkový list
masový vývar z kostí
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kousky, zhruba 4x4 cm, osolíme, potřeme utřeným česnekem.

  2. Pekáč vymažeme sádlem a vložíme na něj maso.

  3. Posypeme sladkou i pálivou paprikou, kmínem, tymiánem, přidáme asi 3 kuličky pepře a nového koření, 1-2 lístky bobkového listu, cibuli nakrájenou na kolečka a kousky anglické slaniny.

  4. Zalijeme vývarem a ve vyhřáté troubě na 190 stupňů pečeme za občasného polévání vývarem cca 90 min.

  5. Pokud chceme, můžeme šťávu zahustit troškou hladké mouky, nebo instantní tmavou jíškou, ale není to potřeba.

    Jako příloha jsou vhodné opečené brambory, ale také houskový knedlík. Záleží pouze na chuti.

Poznámka

Doufám, že mne nikdo nebude kamenovat za název, který je podle nových pravidel EU diskriminační :-D. Já nejsem restaurace :-)

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 163 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí po cikánsku

1 2

Tématické fráze: kančí hlava kančí hlava recepty kančí plec recepty kančí slovník cigánský omáčka po cikánsku kančí kýta po cikánsku kančí plec recept kanec po cikánsku kančí maso kančí gu po cikánsku kanci maso po cikansku krkovice po cikansku krkovička po cikánsku kančí plecko recepty kanci po cigansku vepřová plec po cikánsku kanec recepty kanci krkovicka

Zapomněl/a jsem heslo