Cuketová bábovka
Cuketová hrníčková bábovka je skvělá volba, když chcete něco rychlého a chutného. Díky cuketě je vláčná a šťavnatá, navíc připravená bez zbytečných starostí. Perfektní letní dezert nebo svačina.
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Cuketu omyjeme a zbavíme ji slupky a jader. Poté ji najemno nastrouháme.
Krok 3: Žloutek oddělíme od bílku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme.
Krok 4: Žloutek s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme olej, mléko, polohrubou mouku a kypřicí prášek. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a cuketu.
Krok 5: Těsto opatrně vlijeme do formy a povrch uhladíme. Bábovku vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 1 hodinu.
Krok 6: Po upečení necháme bábovku vychladnout a poté ji vyklopíme.
Zveřejněno 26. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp9Dq
Moje poznámka
Cuketová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp9Dq
Nejnovější recepty
Cuketové hranolky
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová bábovka
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 21 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 21 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno 26. 6. 2025 07:48
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší bublanina
mjanickam před 4 hodinami
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 12 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 14 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 14 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 15 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 15 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 16 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 16 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 17 hodinami
Suroviny:
vejce,
cuketa,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
cukr vanilkový,
mléko,
olej,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.