Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová bábovka

Cuketová hrníčková bábovka je skvělá volba, když chcete něco rychlého a chutného. Díky cuketě je vláčná a šťavnatá, navíc připravená bez zbytečných starostí. Perfektní letní dezert nebo svačina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Krok 2: Cuketu omyjeme a zbavíme ji slupky a jader. Poté ji najemno nastrouháme. Krok 3: Žloutek oddělíme od bílku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme. Krok 4: Žloutek s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme olej, mléko, polohrubou mouku a kypřicí prášek. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a cuketu. Krok 5: Těsto opatrně vlijeme do formy a povrch uhladíme. Bábovku vložíme do trouby a pečeme na 200 °C zhruba 1 hodinu. Krok 6: Po upečení necháme bábovku vychladnout a poté ji vyklopíme.

TIP: Kdy vyklopit bábovku z formy?

Zveřejněno 26. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9Dq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9Dq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cuketa, cukr krystal, mouka polohrubá, kypřící prášek, cukr vanilkový, mléko, olej, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu