Roštěná pražského uzenáře

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 30 min 3-4 porce Hovězí maso 34 názorů

Suroviny

750 g hovězí roštěná (Plátky nakrájíme na cca 2 cm)
sůl
pepř
olej
50 g slaniny
100 g cibule
300 g pikantní klobásy (nebo dobré domácí)
1 lžička hořčice
1 větší kyselá okurka
hovězí vývar (podle potřeby)
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky zlehka naklepeme, okraje naříznme, osolíme, opepříme.

  2. Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely teplo.

  3. Do výpeku dáme slaninu pokrájenou na nudličky, cibuli, hořčici, klobásu nakrájenou na kolečka okurku nakrájenou nadrobno.

  4. Zalijeme troškou vývaru a provaříme.

  5. Maso vrátíme zpět do hrnce a ještě společně chvilinku provaříme. Vhodná příloha jsou hranolky, opečený brambor, ale třeba i rýže, pokud si uděláme více šťávy.

Poznámka

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 480 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěná pražského uzenáře

  • bookmen bookmen

    Anebo koupit vyzrávané hovězí a je to bez ukádání doma.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    amalia: Děkuji:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    casino: Tvoje starosti na moji hlavu;-)

    Odpovědět

  • amalia amalia

    nezradila si svoje renomé, jani;-):yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana Remkova:
    Promiňte, ale asi špatně čtete... Marcela 76: přece nevařila podle tohoto receptu.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Marcela 76: děkuji za vyzkoušení. Snad chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • Marcela 76 Marcela 76

    Marcela 76: Dělala jsem to i s hovězími plátky, ale v tlakovém hrnci a s rýží.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Marcela 76: To taky dělávám;-)

    Odpovědět

  • Marcela 76 Marcela 76

    Zkuste recept podle mne.Debrecínské vepřové kotlety

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 pol.lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku,1/2 káv. lžičky sladké papriky, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 2 nožky debrecínských párků, 2 kys. okurky, trochu hl. mouky na obalení kotlet

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení vyjmeme na talíř. Do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, dožluta opražíme. Přidáme rozetřený česnek, papriku, rajský protlak a na nudličky nakrájené debrecínky a kys. okurky. Všechno chvíli podusíme, potom vložíme zpět kotlety. Přidáme tolik vody, aby byly kotlety přikryté. Pod pokrývkou dusíme do měkka. Šťávu podle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíky nebo rýži.
    Dobrou chuť.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    ivulinka:;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc šikovný recept:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana Remkova:
    Děkuji za upřímnou odpověď:-K
    Koukám, že jste rcp doplnila..., ale i tak přeji hodně úspěchů těm, co se podle něj pokusí uvařit.
    ...abych se náhodou nepřidusil, tak u tohoto jídla bych vsadil pro jistotu na jistotu a když už z HOVĚZINY, tak bych maso připravoval způsobem který je u "Pražského uzenáře" obvyklý, tedy dušením;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    rozmarynaH: Moc děkuji :-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jani, přidávám 15. bodík a ukládám do oblíbených. Recept se mi moc líbí:yes::yes:

    Odpovědět

  • alka5453 alka5453

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: staření masa doma kotlet prazskeho uzenare guláš pražského uzenáře vyzrávaná roštěná hovězí pražského uzenáře řízek pražského uzenáře steak pražského uzenaře vepřový steak pražského uzenáře starení masa co uvařit z roštěnky co uvařit z nízkého roštěnce top recepty roštěná roštěná dle babicy vepřovy plátek pražského uzenáře maso pražského uzenáře vepřový kotlet pražského uzenáře rostena podle uzenare uvarit roštěnou kuchařka: janadorazinova jak uvarit roštěná