Roštěná pražského uzenáře

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 30 min 3-4 porce Hovězí maso 34 názorů

Suroviny

750 g hovězí roštěná (Plátky nakrájíme na cca 2 cm)
sůl
pepř
olej
50 g slaniny
100 g cibule
300 g pikantní klobásy (nebo dobré domácí)
1 lžička hořčice
1 větší kyselá okurka
hovězí vývar (podle potřeby)
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky zlehka naklepeme, okraje naříznme, osolíme, opepříme.

  2. Na horkém oleji opečeme z obou stran cca 4 minuty z každé. Pak roštěnky vyjmeme a vložíme je mezi 2 talíře, aby v sobě udržely teplo.

  3. Do výpeku dáme slaninu pokrájenou na nudličky, cibuli, hořčici, klobásu nakrájenou na kolečka okurku nakrájenou nadrobno.

  4. Zalijeme troškou vývaru a provaříme.

  5. Maso vrátíme zpět do hrnce a ještě společně chvilinku provaříme. Vhodná příloha jsou hranolky, opečený brambor, ale třeba i rýže, pokud si uděláme více šťávy.

Poznámka

Zdroj-Nejlepší recepty od Dony

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 475 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roštěná pražského uzenáře

  • bookmen bookmen

    Anebo koupit vyzrávané hovězí a je to bez ukádání doma.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    amalia: Děkuji:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    casino: Tvoje starosti na moji hlavu;-)

    Odpovědět

  • amalia amalia

    nezradila si svoje renomé, jani;-):yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana Remkova:
    Promiňte, ale asi špatně čtete... Marcela 76: přece nevařila podle tohoto receptu.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Marcela 76: děkuji za vyzkoušení. Snad chutnalo ;-)

    Odpovědět

  • Marcela 76 Marcela 76

    Marcela 76: Dělala jsem to i s hovězími plátky, ale v tlakovém hrnci a s rýží.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Marcela 76: To taky dělávám;-)

    Odpovědět

  • Marcela 76 Marcela 76

    Zkuste recept podle mne.Debrecínské vepřové kotlety

    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

    4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 pol.lžíce sádla, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku,1/2 káv. lžičky sladké papriky, 1 pol. lžíce rajského protlaku, 2 nožky debrecínských párků, 2 kys. okurky, trochu hl. mouky na obalení kotlet

    POSTUP PŘÍPRAVY

    Kotlety na okraji nařízneme (aby se nekroutily), vyklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme po obou stranách v hladké mouce a prudce na tuku z obou stran opečeme. Po opečení vyjmeme na talíř. Do tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, dožluta opražíme. Přidáme rozetřený česnek, papriku, rajský protlak a na nudličky nakrájené debrecínky a kys. okurky. Všechno chvíli podusíme, potom vložíme zpět kotlety. Přidáme tolik vody, aby byly kotlety přikryté. Pod pokrývkou dusíme do měkka. Šťávu podle chuti dosolíme. Podáváme s knedlíky nebo rýži.
    Dobrou chuť.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    ivulinka:;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Moc šikovný recept:yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana Remkova:
    Děkuji za upřímnou odpověď:-K
    Koukám, že jste rcp doplnila..., ale i tak přeji hodně úspěchů těm, co se podle něj pokusí uvařit.
    ...abych se náhodou nepřidusil, tak u tohoto jídla bych vsadil pro jistotu na jistotu a když už z HOVĚZINY, tak bych maso připravoval způsobem který je u "Pražského uzenáře" obvyklý, tedy dušením;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    rozmarynaH: Moc děkuji :-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jani, přidávám 15. bodík a ukládám do oblíbených. Recept se mi moc líbí:yes::yes:

    Odpovědět

  • alka5453 alka5453

1 2 3

Tématické fráze: staření masa doma kotlet prazskeho uzenare vyzrávaná roštěná guláš pražského uzenáře hovězí pražského uzenáře steak pražského uzenaře řízek pražského uzenáře vepřový steak pražského uzenáře starení masa roštěná dle babicy maso pražského uzenáře vepřový kotlet pražského uzenáře rostena podle uzenare roštěná macka uzenar recepty hovězí maso pražského uzenáře vepřovy plátek pražského uzenáře recept roštěná podle uzenáře pražského uzenáře vyzrávané hovězí maso

Zapomněl/a jsem heslo