Panenka zapečená na italský způsob

Suroviny 4 porce

500 g vepřové panenky
1 papriková klobása
1 lilek
100 g mozzarelly
50 g strouhaného parmazánu
300 ml smetany ke šlehání
olivy (druh podle chuti)
koření na pizzu (dobré je od Kotányi)
čerstvá bazalka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.

  2. Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky klobásy zprudka orestujeme na oleji dohněda.

  3. Maso odstraníme, rozložíme na dno vyššího pekáčku nebo zapékací misky a ve výpeku krátce opečeme osušený lilek, který poklademe na maso. Na každé kolečko lilku položíme kolečko mozzarelly a lístek čerstvé bazalky.

  4. Vše zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali strouhaný parmazán (kolečka lilku by měla být pokryta touto směsí) a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 200°C.

Komentáře k receptu Panenka zapečená na italský způsob

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Dobrý den, recept vypadá moc hezky...s lilkem nemám žádnou zkušenost, můžete mi prosím napsat, jak dlouho se má lilek nechat vypotit? Děkuji a přeji příjemný den.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    suzano, zkus to teď;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • suzanna suzanna

    Diky moc za odkaz, asi jsem to spatne napsala do vyhledavace, ze mi to nic nenaslo :-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, je tu dobrý recept od Maris, je tam její krásná fotka i dvě moje...;-) V časopisech a kuchařkách se většinou dočteš, že zeleninu máš dusit hodinu - jenže pak je z toho kaše...:-( Asi to tak má být, ale já, stejně jako Maris dusím maximálně půl hodiny. Zkusím dát odkaz...
    http://www.toprecepty.cz/recept/2498-ratatouille/

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Eli, prosim te, az budes nekdy delat zminovane ratatouille (taky nevim, jak se to pise:-D), mohla bys sem dat recept i s fotkou? Jednou jsem to zkousela a byla to katastrofa, tak ze bych se nechala inspirovat;-) Verim, ze tvuj recept bude tisickrat lepsi nez ten z casopisu:yes:
    Jinak co se tyce tohohle receptu...vypada uzasne a pritom uplne jednodusse:-O:yes:super

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Elizo, další z tvých báječných receptů!:yes: A opět famózní fotky!;-)
    Já lilek ráda a rodinku už jsem ho taky naučila jíst právě jako grilovaný s česnekem, takže použiju i tento recept a rozšířím jím náš jídelníček.:-p:-p
    Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    http://www.restauraceriegrovysady.cz/jide.htmhttp://www.restauraceriegrovysady.cz/jide.htm

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Aby to nevypadalo, že jsme nějací "lilkožrouti", je to zkrátka náhoda, tenhle poslední lilek přinesl manžel - když ho vidí, tak prostě neodolá :-) - chtěl, abych uvařila ratatouille (určitě jsem to napsala špatně, prostě "ratatuj", ale zbylo mi naložené maso, které jsem včera nespotřebovala, tak jsem si vybavila pokrm z jedné naší oblíbené restaurace (tam používali roštěnec) a zdá se, že si pochutnal ještě lépe.
    Dám sem link na tu naši oblíbenou restauraci, třeba vás jídelníček inspiruje...:-) I když mám pocit, že tohle jídlo už na repertoáru nemají...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já se klidně přiznám, že lilek taky nedělám, jednou jsem ho kdysi jedla, ale jeho chuť už si bohužel nepamatuju, tak koupím lilek a budu si jí muset oživit. Eli, ty ho používáš dost a já už na to nemůžu jen tak zírat a neudělat ho-prostě půjdu do něj:-!;-):-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, to je nádhera:-). Snad se k tomu lilku brzy dostanu:-S. Kouzelné fotky:-).
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Konečně mám internet i na chatě a je to právě včas, abych Ti mohla pochválit další Tvůj nový receptík a poslat bodík:yes: Elizo, moc se mi to líbí:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Holky, já jsem naučila jíst lilek i svého konzervativního tchána. Začal tedy grilovaným, pouze očesnekovaným, teď neprotestuje na žádný způsob a dokonce ho vyhledává - tedy u mě, manželova maminka ho nedělá, není žádná experimentátorka a točí svých pár jídel dokola...;-) Hlavně musíte lilek nechat "vypotit" nejméně půl hodiny, raději déle, jinak to bude nerozžvýkatelná "guma". A česnekem rozhodně nic nezkazíte :-)!
    Děkuji za pochvalu receptu a body...:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Páni, to vypadá krásně! Také mne začal lilek lákat, zatím jsem ho nedělala, ale po těch ukázkách, co se s ním dá dělat, určitě vyzkouším.Ukládám a bod :yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: ratatuj recept zapečená vepřová panenka vepřová panenka zapečená recept na ratatuj ratatuj recept ratatuj vepřové maso s lilkem vepřová panenka s lilkem panenka v parmazánu recepty veprova panenka panenka s parmazánem vepřová panenka s parmazánem panenka s lilkem vepřová panenka s ratatouille vepřová panenka po italsku veprova panenka v parmazanu panenka parmazán zapecena veprova panenka recepty vepřová panenka s ratatuj vepřová panenka italsky