Panenka zapečená na italský způsob

Eliza Kuchařka:

4 porce Vepřové maso 16 názorů

58

Suroviny

500 g vepřové panenky
1 papriková klobása
1 lilek
100 g mozzarelly
50 g strouhaného parmazánu
300 ml smetany ke šlehání
olivy (druh podle chuti)
koření na pizzu (dobré je od Kotányi)
čerstvá bazalka
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.

  2. Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky klobásy zprudka orestujeme na oleji dohněda.

  3. Maso odstraníme, rozložíme na dno vyššího pekáčku nebo zapékací misky a ve výpeku krátce opečeme osušený lilek, který poklademe na maso. Na každé kolečko lilku položíme kolečko mozzarelly a lístek čerstvé bazalky.

  4. Vše zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali strouhaný parmazán (kolečka lilku by měla být pokryta touto směsí) a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 200°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Panenka zapečená na italský způsob

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Dobrý den, recept vypadá moc hezky...s lilkem nemám žádnou zkušenost, můžete mi prosím napsat, jak dlouho se má lilek nechat vypotit? Děkuji a přeji příjemný den.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    suzano, zkus to teď;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • suzanna suzanna

    Diky moc za odkaz, asi jsem to spatne napsala do vyhledavace, ze mi to nic nenaslo :-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Suzannko, je tu dobrý recept od Maris, je tam její krásná fotka i dvě moje...;-) V časopisech a kuchařkách se většinou dočteš, že zeleninu máš dusit hodinu - jenže pak je z toho kaše...:-( Asi to tak má být, ale já, stejně jako Maris dusím maximálně půl hodiny. Zkusím dát odkaz...
    http://www.toprecepty.cz/recept/2498-ratatouille/

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Eli, prosim te, az budes nekdy delat zminovane ratatouille (taky nevim, jak se to pise:-D), mohla bys sem dat recept i s fotkou? Jednou jsem to zkousela a byla to katastrofa, tak ze bych se nechala inspirovat;-) Verim, ze tvuj recept bude tisickrat lepsi nez ten z casopisu:yes:
    Jinak co se tyce tohohle receptu...vypada uzasne a pritom uplne jednodusse:-O:yes:super

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Elizo, další z tvých báječných receptů!:yes: A opět famózní fotky!;-)
    Já lilek ráda a rodinku už jsem ho taky naučila jíst právě jako grilovaný s česnekem, takže použiju i tento recept a rozšířím jím náš jídelníček.:-p:-p
    Bodík!:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    http://www.restauraceriegrovysady.cz/jide.htmhttp://www.restauraceriegrovysady.cz/jide.htm

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Aby to nevypadalo, že jsme nějací "lilkožrouti", je to zkrátka náhoda, tenhle poslední lilek přinesl manžel - když ho vidí, tak prostě neodolá :-) - chtěl, abych uvařila ratatouille (určitě jsem to napsala špatně, prostě "ratatuj", ale zbylo mi naložené maso, které jsem včera nespotřebovala, tak jsem si vybavila pokrm z jedné naší oblíbené restaurace (tam používali roštěnec) a zdá se, že si pochutnal ještě lépe.
    Dám sem link na tu naši oblíbenou restauraci, třeba vás jídelníček inspiruje...:-) I když mám pocit, že tohle jídlo už na repertoáru nemají...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Já se klidně přiznám, že lilek taky nedělám, jednou jsem ho kdysi jedla, ale jeho chuť už si bohužel nepamatuju, tak koupím lilek a budu si jí muset oživit. Eli, ty ho používáš dost a já už na to nemůžu jen tak zírat a neudělat ho-prostě půjdu do něj:-!;-):-D

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, to je nádhera:-). Snad se k tomu lilku brzy dostanu:-S. Kouzelné fotky:-).
    Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Konečně mám internet i na chatě a je to právě včas, abych Ti mohla pochválit další Tvůj nový receptík a poslat bodík:yes: Elizo, moc se mi to líbí:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Holky, já jsem naučila jíst lilek i svého konzervativního tchána. Začal tedy grilovaným, pouze očesnekovaným, teď neprotestuje na žádný způsob a dokonce ho vyhledává - tedy u mě, manželova maminka ho nedělá, není žádná experimentátorka a točí svých pár jídel dokola...;-) Hlavně musíte lilek nechat "vypotit" nejméně půl hodiny, raději déle, jinak to bude nerozžvýkatelná "guma". A česnekem rozhodně nic nezkazíte :-)!
    Děkuji za pochvalu receptu a body...:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Páni, to vypadá krásně! Také mne začal lilek lákat, zatím jsem ho nedělala, ale po těch ukázkách, co se s ním dá dělat, určitě vyzkouším.Ukládám a bod :yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: ratatuj recept zapečená vepřová panenka vepřová panenka zapečená recept na ratatuj ratatuj recept ratatuj vepřové maso s lilkem vepřová panenka s lilkem recepty veprova panenka panenka s parmazánem panenka v parmazánu vepřová panenka s parmazánem vepřová panenka s ratatouille vepřová panenka po italsku panenka s lilkem veprova panenka v parmazanu panenka parmazán zapecena veprova panenka recepty vepřová panenka s ratatuj vepřová panenka italsky

Zapomněl/a jsem heslo