

Panenka zapečená na italský způsob
Suroviny 4 porce
- 500 g vepřové panenky
- 1 papriková klobása
- 1 lilek
- 100 g mozzarelly
- 50 g strouhaného parmazánu
- 300 ml smetany ke šlehání
- olivy (druh podle chuti)
- koření na pizzu (dobré je od Kotányi)
- čerstvá bazalka
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit.
Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky klobásy zprudka orestujeme na oleji dohněda.
Maso odstraníme, rozložíme na dno vyššího pekáčku nebo zapékací misky a ve výpeku krátce opečeme osušený lilek, který poklademe na maso. Na každé kolečko lilku položíme kolečko mozzarelly a lístek čerstvé bazalky.
Vše zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali strouhaný parmazán (kolečka lilku by měla být pokryta touto směsí) a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 200°C.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Panenka zapečená na italský způsob
-
Dobrý den, recept vypadá moc hezky...s lilkem nemám žádnou zkušenost, můžete mi prosím napsat, jak dlouho se má lilek nechat vypotit? Děkuji a přeji příjemný den.
-
-
suzano, zkus to teď
-
-
Diky moc za odkaz, asi jsem to spatne napsala do vyhledavace, ze mi to nic nenaslo
-
Suzannko, je tu dobrý recept od Maris, je tam její krásná fotka i dvě moje...
V časopisech a kuchařkách se většinou dočteš, že zeleninu máš dusit hodinu - jenže pak je z toho kaše...
Asi to tak má být, ale já, stejně jako Maris dusím maximálně půl hodiny. Zkusím dát odkaz...
http://www.toprecepty.cz/recept/2498-ratatouille/ -
Eli, prosim te, az budes nekdy delat zminovane ratatouille (taky nevim, jak se to pise
), mohla bys sem dat recept i s fotkou? Jednou jsem to zkousela a byla to katastrofa, tak ze bych se nechala inspirovat
Verim, ze tvuj recept bude tisickrat lepsi nez ten z casopisu
Jinak co se tyce tohohle receptu...vypada uzasne a pritom uplne jednodussesuper
-
Elizo, další z tvých báječných receptů!
A opět famózní fotky!
Já lilek ráda a rodinku už jsem ho taky naučila jíst právě jako grilovaný s česnekem, takže použiju i tento recept a rozšířím jím náš jídelníček.
Bodík! -
http://www.restauraceriegrovysady.cz/jide.htmhttp://www.restauraceriegrovysady.cz/jide.htm
-
Aby to nevypadalo, že jsme nějací "lilkožrouti", je to zkrátka náhoda, tenhle poslední lilek přinesl manžel - když ho vidí, tak prostě neodolá
- chtěl, abych uvařila ratatouille (určitě jsem to napsala špatně, prostě "ratatuj", ale zbylo mi naložené maso, které jsem včera nespotřebovala, tak jsem si vybavila pokrm z jedné naší oblíbené restaurace (tam používali roštěnec) a zdá se, že si pochutnal ještě lépe.
Dám sem link na tu naši oblíbenou restauraci, třeba vás jídelníček inspiruje...I když mám pocit, že tohle jídlo už na repertoáru nemají...
-
Já se klidně přiznám, že lilek taky nedělám, jednou jsem ho kdysi jedla, ale jeho chuť už si bohužel nepamatuju, tak koupím lilek a budu si jí muset oživit. Eli, ty ho používáš dost a já už na to nemůžu jen tak zírat a neudělat ho-prostě půjdu do něj
-
Eli, to je nádhera
. Snad se k tomu lilku brzy dostanu
. Kouzelné fotky
.
Posílám bodíka. -
Konečně mám internet i na chatě a je to právě včas, abych Ti mohla pochválit další Tvůj nový receptík a poslat bodík
Elizo, moc se mi to líbí
-
Holky, já jsem naučila jíst lilek i svého konzervativního tchána. Začal tedy grilovaným, pouze očesnekovaným, teď neprotestuje na žádný způsob a dokonce ho vyhledává - tedy u mě, manželova maminka ho nedělá, není žádná experimentátorka a točí svých pár jídel dokola...
Hlavně musíte lilek nechat "vypotit" nejméně půl hodiny, raději déle, jinak to bude nerozžvýkatelná "guma". A česnekem rozhodně nic nezkazíte
!
Děkuji za pochvalu receptu a body... -
Páni, to vypadá krásně! Také mne začal lilek lákat, zatím jsem ho nedělala, ale po těch ukázkách, co se s ním dá dělat, určitě vyzkouším.Ukládám a bod