Škvarkové sádlo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 18 807 kJ / 4 495 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 495,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já chtěla nejdřív použít nápady tady odtud - žížalky a magdalenky, zkusit to v MW, ale přece jen strach zvítězil no ...http://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=434
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2022 12:29
Děkuji za recept
28. 4. 2013 14:05
Aneri:
28. 4. 2013 13:35
Hannelore:
28. 4. 2013 13:27
ja pridavam kousek uzeneho speku,dostane to opravdu jeste lepsi chut
12. 1. 2013 20:09
Šárčina "škola" vaření:
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.
Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.
Tak. A kde je pravda?!
Kdy je sádlo správně vyškvařené?
Pozná se to tak, že sádlo přestává pěnit a škvarečky už nevystupují k hladině, ale drží se na dně hrnce.
Zabijačka.cz:
Škvaření sádla ukončíme, když škvarky vystupují k hladině a sádlo už nepění.
Tak. A kde je pravda?!
2. 10. 2010 18:46
u nás na vesnici se dá nakrájené sádlo do hrnce a nalije se 100-200 ml vody.Ta se vypaří a sádlo se zezačátku nepřipálí.Miluji osolené horké škvarky při zabíjačce škvaříme v 50-ti litrovém hrnci a těch je,až je nám pak těžko
11. 10. 2009 19:32
Špagetko, škvařil jsem minulý týden, tento postup běžně používám, pouze sádlo krájím na větší kousky. Potřeboval jsem škvarky pro recept, který jsem si přivezl ze Slovenska, jenže jsem se k němu ještě nedostal a škvarky pomalu z ledničky mizí, jeví se, že budu muset opět škvařit. Posílám devátý bodík.
10. 10. 2009 21:46
tak tuto dietu fakt asi moze vacsina slovenskeho naroda mnamka
10. 10. 2009 21:09
Spagetko,já si zrovna dneska odpoledne koupila sádlo,tak jsem si ho hned vyškvařila v pečce...
10. 10. 2009 20:15
Laďka +
10. 10. 2009 20:01
Děkuju za bodíky , Jani R. ono se sádlo a škvarky hoděj vždycky na cokoli, znáš to ...
10. 10. 2009 18:35
Spagi, samá dieta,samá dieta. Bože, taková mňamka
10. 10. 2009 17:01
Já se přiznám, že jako jediná z rodinky sádlo a škvarky miluju!Při obou těhotenstvích na mě tyhle chutě přišly kolem osmého měsíce a mamča musela jít škvařit...a že to v obou případech(červenec, srpen) byla v tom hicu obět..
10. 10. 2009 16:28
No Špagetko, ty mi dáváš Přesně to, co nesmím, ale mám ráda Nikdy nezapomenu na vůni sádla a chuť škvarků přímo ze zabijačky, když jsem byla ještě mladá. Nebylo pro nás nic lepšího na chleba (kromě domácího máslička, samozřejmě)...ach jo, kde jsou ty časy..Jinak bodíček č.3. už letí
10. 10. 2009 16:21
miluji tyhle "light" receptíky +2
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Mňamka
Přidáno před 3 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 3 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené ziti
Moanka uvařila před 12 minutami
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 55 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 55 minutami
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 59 minutami
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
mikii uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo (bez mouky)
projach uvařila před 2 hodinami
Kapustové závitky s masem a sýrem
Anairam uvařila před 2 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
PikiMilous uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zabíjačkové pochoutky aneb to nejlepší, co můžete na zabíjačce ochutnat
K masopustu patří škvarky a ty domácí jsou nejlepší. Stačí mít jen správné sádlo na škvaření a kostičky nepodlévat jen vodou
Jak si doma vyrobit nejlepší sádlo a škvarky? Záleží na správném krájení a pomáhá i fígl s mlékem, říká řezník Jirka z Jablonce
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla škvaření sádla recept jak správně škvařit sádlo jak správně vyškvařit sádlo jak škvařit sádlo jak vyškvařit sádlo sádlo domácí sádlo recept recept na škvaření sádla škvařené sádlo škvařené sádlo recept jak vyškvařit domácí sádlo skvaření domaciho sadla sádlo se škvarkama jak uchovat sádlo jak na škvaření sádla postup při škvaření sádla jak se dela sadlo správné škvaření sádla jak dlouho škvařit sádlo
Škvarkové sádlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Mq
16 názorů