Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Štěpánská hovězí pečeně

Štěpánská hovězí pečeně je tradiční delikatesa, která patří na vánoční tabuli. Základem chuti u této omáčky je špek, a proto doporučujeme koupit kvalitní kus od řezníka. Jako příloha se nejčastěji nabízí knedlík, ale můžete servírovat i s kaší.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

21. 2. 2009 17:08

Suroviny pro 7

7

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 884 kJ / 2 362 kcal
Bílkoviny198,34 g
Tuky141,53 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 969 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,62 g
Sacharidy70,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Peču podle Praktické kuchařky. Pečení trvá podle kvality masa i podle trouby tak 1,5-2 hod. Příloha: rýže, houskové knedlíky, atp.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kudlackova

26. 9. 2020 08:29

Zdravím. Dělala jsem přesně podle receptu a je opravdu výborná! Děkuji za receptik, jinak už dělat nebudu ;-) :yes:

spagetka spagetka

22. 11. 2015 10:55

vybusna: Děkuju moc za vyzkoušení a za hezkou fotku :-K:-K:-K

vybusna vybusna

22. 11. 2015 10:48

Vcera som osvedceny postup musela trosku zmenit...zistila som, ze nemam slaninu na spikovanie, len platkovu. Tak som nou obalila vajce.
Robila som smotanovu omacku ale Dobremu Manzelovi sa ta kombinacia nepozdavala, tak sa vratim k UHO.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5445

Kuřátko

29. 1. 2013 12:51

Vařím dneska štěpánskou na oslavy narozenin mojí milé tak mi držte palce ať se to podaří a budoucí tchýně mě nepomluví že neumím vařit.

Lukáš Stříbrný

11. 12. 2012 14:08

Zdravím všechny, je mi 19 let a jdu ji zkusit uvařit, tak mi prosím držte palečky, snad se mi povede

lomacka lomacka

23. 11. 2012 20:39

Hoj,děláš zapečenou, já dušenou :-)):-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 4. 2012 16:16

Jiřina :Jiřinko děkuji za pozvání a omlouvám se ,že z Bratislavy nedorazím na oběd.Mám to trošku z ruky. Doufám,že chutnalo.:-p

Jiřina

19. 4. 2012 10:00

Veronika.Hrozna:Díky za cenou radu. Tak tě čekám na poledne:-)). Mladá Vožice u Tábora;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

19. 4. 2012 08:56

Jiřina :Dej pozor ,ať se ti nevysuší ! Je to přece jenom jemné maso ! Po skončení pečení ho nech aspoň 10 minut pod poklicí ve šťávě odpočinout.Pak nakrájet a znovu do šťávy nazpátek.Když ho necháš venku horké vyschne a okorá.Dala bych si taky:-*

Jiřina

19. 4. 2012 08:50

Dneska se do ní taky pustím, jen jí chci zkusit z jehněčího.:-p
Dávám bodík:yes:

spagetka spagetka

4. 3. 2012 13:18

ˇVeronika.Hrozna: jasně, i tak to jde ;-);-)

ˇVeronika.Hrozna

4. 3. 2012 13:16

spagetka: Já to délám z marinované roštěné aby se to tak dlouho nepeklo ! Je to za hodinku upečeno !;-)

spagetka spagetka

4. 3. 2012 12:43

Tereza Stepanova: To jsem moc ráda, že jste si pochutnali, děkuju i za hezkou fotečku :-K:-K:yes::yes:

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

4. 3. 2012 12:39

Špagetko :-), děkuju za výborný recept, moc jsme si s přítelem pochutnali :-*:-).Posílám Ti +10 :yes: a fotečku ;-).

Prima Mama

3. 3. 2012 21:09

Tak zítra jdu na:yes: to

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Iva Trhoňová

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí pečeně štěpánská vepřová pečeně hovězí pečeně recepty štěpánská omáčka štěpánská vepřová pečeně recept hovězí pečeně recept recept na štěpánskou pečeni štěpánská s rýží hovezi stepanska omacka štěpánská roštěná štěpánská omáčka recept recept na štěpánskou bratislavská hovězí pečeně recept na hovězí pečeni vepřová pečeně štěpánská recepty z hoveziho masa stepanska recepty hovězí pečeně pečené hovězí vepřová štěpánská pečeně recept na stepanskou hovezi peceni

Suroviny: hovězí zadní, slanina uzená, hořčice, vejce, sůl, pepř černý, cibule, sádlo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Štěpánská hovězí pečeně

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRzW