Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky

cathleen Kuchařka: cathleen

Domácí pekárna 31 názorů

Suroviny

270 ml vody
10 g cukru
70 g změklého sádla
2 lžičky soli
470 g hladké mouky
21-25 g droždí (asi půl kostky) a několik škvarků na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na dílky (já měla 8, můžete si klidně rohlíky udělat menší), z každého uděláme bulku a necháme 10 minut kynout.

  3. Podle fotopostupu je rozválíme a svineme na rohlíky, které uložíme na plech s pečící fólií nebo papírem.

  4. Necháme je tam nakynout, pak do rohlíků svrchu nastřihneme 2-3 dírky a do každé z nich hluboko vsuneme škvarek. Rohlíky potřeme vejcem, můžeme posypat kmínem, hrubou solí a upečeme ve vyhřáté troubě (200-220°C).

  5. Je třeba ale pamatovat i na to, že pokud rohlíky nebudou snědeny v den pečení, do druhého dne na nich hrubozrnná sůl nepěkně zvlhne - proto posolte jen tolik rohlíků, kolik sníte.

Poznámka

Tyto rohlíky určitě nebudete dělat denně, ale pokud chcete polechtat jazýček, zkuste je.

A jestli vám škvarky nechutnají, upečte rohlíky bez nich.....jsou vláčné, nadýchané jako peřinka.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 89 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sádlové rohlíky se škvarkovými knoflíčky

  • magdalenka magdalenka

    cathleen: Okolo druhej vytiahnuté z rúry, do večera zjedené...:-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    magdalenka: děkuji za nádhernou fotku <3 a moc mě těší, že ti rohlíky chutnaly:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Dnes prišli na radu tvoje sádlové rohlíky...( bez oškvarkov). Priznám sa, zdalo sa mi veľa toho sádla v surovinách (bežne dávam menej do pečiva), ale nakoniec som recept dodržala. Výsledkom sú famózne rohlíky, sú ako pena, proste báseň...Spravila som z uvedeného množstva surovín 13 kusov, pridávam foto, aj keď ich nemám nejako výstavné...určite som nerobila naposledy, vďaka za skvelý recept!

    Odpovědět

  • Jerry Jerry(neregistrovaný)

    super jednoduchý recept. Zkusil jsem dát část plzenského,místo vody a bomba.:-D:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes:výborné,jako vždy precizní záležitost:-*:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Merylásku, děkuju za fotku i odzkoušení:-K:-)

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

    :-p:-K:yes: Pěkný vyfocený postup :yes: +10;-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Ivi, musím Ti receptík pochválit, včera jsem podle něho pekla housky a jsou :yes: Jsou vláčné i druhý den, s těstem se moc dobře pracovalo a určitě je budu péct častěji.:yes::-*:-K Dovolila jsem přidat mé foto:-8

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    :-8děkuju, jsem ráda, že chutnaly;-)

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Tak posílám slíbenou fotečku:-K

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    Milá Cathleen,dnes jsem pekla ty tvoje rohlíky a jsou naprosto vynikající.Fotečku mám,ale dodám později:-KDíky za výborný recept.Těsto jsem dělala ručně,dala nakynout k topení a krásně se sním pracovalo.:yes::yes:

    Odpovědět

  • LLilaa LLilaa

    Cathleen, opětovně díky za tvůj recept:-K
    Dělám jako bulky, bez škvarků a skoro každý třetí den místo rohlíků, jsou výborné a i 3den měkké a chutné;-)
    Za tenhle opravdu moc děkuji, je to naše každodenní pečivo:yes:
    Samozřejmě dávám bodík:-K:yes: Přidala jsem foto.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathleen, jak mi takové super rohlíky mohly uniknout, nechápu a určitě je spáchám a brzy;-)Máš 17.bod:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Musím tento receptík pochválit, už musím zadělávat z 705 g mouky, patří mezi naše oblíbené - vážně skvělé :-K Děkuji za receptík :-K

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Cathleen jako vždy jsi na pečivo nejlepší. Kdyby tak si od tebe vzali mustr naše současné pekárny a nepředkládali nám gumáky, nebo tvrďáky. Ale to ty neovlivníš takže alespoň si tu a tam uděláme nějaké pošušnáníčko podle tvého receptu a ještě prudím toho, komu dám na ochutnání. MŇAM. HI HI. Ty máš samozřejmě +bodík 15. Kdybych mohl, dal bych s hvězdičkou. Václav

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: sádlové rohlíky domácí sádlové rohlíčky sádlové rohlíčky sádlové housky rohlíky se škvarky vláčné rohlíky měkký rohlík recept na sádlové rohlíky z domácí pekárny rohlíčky z Majolkou® sádlové rohliky s knoflíky rohlíky jako dech sadlove rohliky jako dech vlacne a mekke rohliky recept do domácí pekárny na housky které jsoui třetí den měkké sádlové rohlíky recept sádlové rohlíky bez pekárny sádlové housky recept dlouho měkké sadlovy rohlík sádlový rohlíčky plněné mekke rohliky z pekarny

Zapomněl/a jsem heslo