Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy s rajčaty

Býčí žlázy jsou specifickou surovinou, která má své fanoušky, ale také odpůrce. Avšak při správném dochucení mohou překvapit, stejně jako v tomto receptu. Křehké vnitřnosti jsou jemně osmažené na cibulce, doplněné šťavnatými rajčaty a dochucené kořením.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozehřejeme sádlo, na kterém osmažíme do sklovita najemno nakrájenou cibuli. Krok 2: Na cibuli přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou býčí žlázu a restujeme, dokud se neodpaří velká část výpeku. Krok 3: Rajče nařízneme do kříže, na několik sekund vložíme do vroucí vody, pak ihned do studené. Sloupneme uvolněnou slupku. Krok 4: Potom osolíme, opepříme, přidáme na kousky nakrájené rajče a za častého míchání a podlévání dusíme asi 20 minut. Kdo má rád, může přidat špetku chilli. Krok 5: Podáváme s chlebem.

TIP: 15 oblíbených receptů na jídla z vnitřností

Zveřejněno 21. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6ED

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy s rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx6ED

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
býčí žláza, cibule, rajče, sádlo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu